Ljubav i seks NEMA OPRAVDANJA

Što muškarca nagoni na varanje?

  • Autor: tportal.hr
  • 21.5.2012 10:32:17
  • 21.5.2012 9:23:14

Muškarci se suočavaju s akutnim stresom kada njihova partnerica inzistira na začeću, pokazuje istraživanje

Inzistiranje žene na djetetu moglo bi je udaljiti od partnera, ali i ponukati ga na prevaru. Najnovije istraživanje pokazuje da je jedan od deset muškaraca imao aferu zato jer je njegova partnerica inzistirala na trudnoći u razdoblju kada nije bio za to. Istraživanje u kojemu je sudjelovalo više od 400 muškaraca otkriva i da ih tada često pogađa impotentnost.

Istraživanje su proveli stručnjaci iz Južne Koreje, a njihova otkrića poklapaju se s nekim prijašnjim istraživanjima koja su također ukazala na pojavu velikog stresa kod muškaraca kada njihove partnerice inzistiraju na djetetu. Kao nuspojava često im se smanjuje libido, piše časopis Journal Of Andrology.

'Vrlo je dobro i korisno to što su parovi danas svjesni činjenice da se dijete može začeti svega nekoliko dana, odnosno kad žena ovulira. No opsesivna nastojanja da se začne nikako nisu dobra. Žena u želji da postane majka može vršiti snažan pritisak na muškarca, a potom on osjeća veliki stres jer dijelom smatra da ima neki problem', prokomentirao je rezultate istraživanja Allan Pacey sa sveučilišta Sheffield.

Kako naglašavaju stručnjaci, ključ uspjeha parova je u opuštenosti. Ako žele imati dijete, trebaju pokušavati, ali ne trebaju od toga napraviti opsesiju koja će učiniti više štete nego koristi. 'Priroda se ne može ni požuriti, a ni prisiliti', zaključili su stručnjaci.

162590,155523,152500,148571
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više