Ljubav i seks PARFEM NE POMAŽE

Kako miris tijela utječe na privlačnost?

  • Autor: tportal.hr
  • 16.5.2012 12:56:40
  • 16.5.2012 12:00:17

Ljudi troše velike količine novca na parfeme, a sve da bi bili privlačni suprotnom spolu. No najnovije istraživanje otkriva da nema seksipilnijeg mirisa od onog prirodnog!

Prirodan miris tijela puno će prije privući i zavesti nekoga nego parfem na koži, tvrde znanstvenici. Svoje izjave temelje na analizi nekoliko studija, a sve one dovode do istih zaključaka – najbolji je prirodni miris tijela.

'Jedan tim je ustvrdio da žene preferiraju miris dominantnih muškaraca, a miris dominacije posebno ih privlači za vrijeme plodnih dana. Otkrili su i da muškarcima najneprivlačnije mirišu žene za vrijeme menstruacije, a najprivlačnije za vrijeme ovulacije. Oscilacije u mirisu su vrlo suptilne, ali ih naša podsvijest prepoznaje', istaknuo je Jan Havlíček sa sveučilišta u Pragu za New Scientist.

Njegov tim zamolio je ispitanike da ocijene miris drugih osoba najprije s parfemom, a potom bez parfema. Rezultati su bili iznenađujući – većina je ugodnijim ocijenila prirodni miris tijela, a naveli su da neki znatno lošije miriše s parfemom.

Očito je da prirodan miris ima snažan utjecaj na način na koji nas drugi percipiraju, a neki znanstvenici idu čak toliko daleko da tvrde kako miris otkriva našu osobnost. Riječ je o vrlo zanimljivom području pa ne čudi najava novih istraživanja. Jedno je sigurno, moderan svijet jako je podcijenio ulogu prirode i naših vlastitih tijela, stoga tu i tamo dopustite sebi da budete onakvi kakvi jeste.

177868,176238,151241,137825
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više