Ljubav i seks ZA OBA PARTNERA

Evo zašto siguran seks može biti zabavan

Mnogima smetaju prezervativi, a neki ne znaju ni čemu služe. Ali oni mogu biti i izvor zabave i zadovoljstva u krevetu

Iako je bio na lošem glasu, izgleda da siguran seks može biti i zabavan. Nova istraživanja s muškim ispitanicima pokazala su da su neki faktori, kao što je ugoda partnera, povezani sa seksualnim zadovoljstvom uz korištenje kondoma.

To će pomoći znanstvenicima da promiču siguran seks među mladima kao prihvatljivu opciju. Ipak, istraživanje je pokazalo kako je loše mišljenje o kondomima široko rašireno.

Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzorku od 1.800 neoženjenih muškaraca i neudanih žena između 18 i 29 godina. Gotovo 70 posto žena i 45 posto muškaraca želi izbjeći trudnoću, ali imaju velike rupe u znanju o začeću. Primjerice, 40 posto ispitanika je izjavilo da korištenje kontracepcije nema previše veze u sprečavanju trudnoće.

Za vrijeme istraživanja muškarci su vodili dnevnik seksualnih aktivnosti. Više starijih muškaraca zapisalo je da su koristili kondome te da je seks s kondomima bio dobar.

Jedan od istraživača tvrdi kako je očito da su kondomi često neugodni za muškarce, ali i za žene, te smatra kako bi se trebala smisliti nova metoda kontracepcije.

186130,193593,193538,192579
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više