Ljubav i seks NE BISTE VJEROVALI

Što to prijeti seksualnom užitku žena?

  • Autor: tportal.hr
  • 15.5.2012 12:08:15
  • 15.5.2012 9:41:59

Znanstvenici sa Sveučilišta Yale otkrili su da žene koje redovito voze bicikl mogu manje uživati u spolnom odnosu

Žene koje redovito voze bicikl mogle bi osjećati probleme u svojemu seksualnom životu. Naime, često bicikliranje može dovesti u opasnost područje zdjelice, odnosno može smanjiti osjet u zdjelici, pokazuje najnovije istraživanje.

Znanstvenici sa Sveučilišta Yale otkrili su da žene koje redovito voze bicikl mogu manje uživati u spolnom odnosu ako su im ručke bicikla položene niže od sjedala. Otkrili su da niski položaj upravljača stavlja dodatni pritisak na živce i krvne žile u području genitalija. No problema ne bi trebalo biti ako je upravljač viši od sjedala.

U istraživanju je sudjelovalo 48 žena koje su vozile bicikl redovito četiri tjedna, a rezultati su objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine. Žene su trebale odgovarati na pitanja o tome osjećaju li bol i peckanje na području genitalija nakon vožnje biciklom.

Uočeno je da je bol intenzivnija kod žena koje su vozile bicikl s povišenim sjedalom. Rezultat takve boli je umanjen seksualni užitak, i to zbog smanjene osjetljivosti zdjelice. Kako bi nježniji spol izbjegao takve probleme, savjetuju stručnjaci, najbolje je da voze bicikl koji ima sjedalo pozicionirano niže od ručki.

187340,188459,185414,187198
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više