Ljubav i seks OPREZ

Tri velike greške koje muškarci rade nakon razvoda

  • Autor: tportal.hr
  • 15.5.2012 12:00:24
  • 15.5.2012 9:34:39

Kada par shvati da braku više nema spasa, svjetovi obje osobe sruše se preko noći. Nakon prvotnog šoka ne preostaje ništa drugo nego polako graditi novi život, a ovo su tri najčešće greške koje muškarci rade u tom pokušaju

Osnivač jedne od udruga za pomoć rastavljenim osobama, Carlos Phillips, za Huffington Post iz vlastitog i tuđih iskustava izdvojio je tri greške koje muškarci najčešće rade u želji da se što prije oporave od rastave i vrate kontrolu nad svojim životom.

1. Prebrzo ulaze u novi brak

Muškarci su robovi navike i ako su naučili da im žena kuha, sprema ili pomaže u nekim drugim obavezama, teško im je odjednom sve preuzeti na sebe.

'Iako zvuči staromodno, muškarci vole kad im žena pomaže i bude uz njih u svakom trenutku', objašnjava Carlos Phillips za Huffington Post. Stoga su mnogi muškarci očajni nakon razvoda i žure u bračne vode bez obzira je li nova veza zaista vrijedna takve obaveze.

Prije nego što se opet obvežu brakom, ljudi koji se rastanu trebali bi posvetiti vrijeme sebi i otkriti što zapravo žele u životu i zašto su se našli u takvoj situaciji. Phillips smatra da bi od rastave do idućeg braka trebalo proći najmanje dvije godine.

169731,168228,166346,149643

2. Postaju veliki zavodnici

Suprotnost žurbi pred oltar je muškarac koji postaje pravi zavodnik i odlučuje da će nadoknaditi 'izgubljeno'. Phillips je sedam godina nakon razvoda izlazio i nije želio ozbiljnu vezu. Radio je i istraživanje za knjigu te se iznenadio činjenicom da je virus herpesa najrašireniji među rastavljenim ljudima. Osim ugroženog zdravlja, postoji opasnost od neplanirane trudnoće pa muškarci postaju očevi i povezani sa ženama zbog obaveze umjesto ljubavi.

3. Prerano otkrivaju novu vezu

Muškarci često griješe kada novu partnericu odmah predstave obitelji i prijateljima, posebno djeci. Važno je da ne zaborave da su njihova djeca zbog rastave također prošla kroz teško razdoblje i zadnje što im treba je da gledaju oca s nekom drugom ženom. Djeca vole oba roditelja i neko vrijeme će se intenzivno nadati da će sve biti po starom. Treba im dati vremena za prilagodbu, a ako nova veza ima budućnost, doći će i trenutak za upoznavanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više