MULTITASKING MAME

Što žene rade s mobitelom za vrijeme seksa?

11.05.2012 u 09:14

Bionic
Reading

Dvanaest posto američkih mama koristi mobitele za vrijeme seksa, pokazalo je novo istraživanje

Rezultati istraživanja roditeljskih udruga Meredith Parents Network i Moms te agencije Media 2 pokazali su da su majke u dobi od 18 do 35 godina, čiju demografsku skupinu znanstvenici nazivaju 'milenijskim mamama', opsjednute tehnologijom.

'Ne postoji dio njihovog života koji je slobodan od medija', kaže u priopćenju Meredith Parents Network, no ipak nisu uspjeli saznati koriste li mlade mame mobitele za vrijeme seksa da bi odgovorile na poziv, SMS poruku, provjerile Facebook ili jednostavno snimile odnos.

'Kada smo vidjeli rezultate, i nas je zanimalo isto', rekla je glasnogovornica Meredith Parents Networka. 'Nažalost, nemamo nikakvih anegdotalnih podataka o tome kako ili zašto koriste mobitel za vrijeme seksa', rekla je.

Istraživanje je također pokazalo da 21 posto mama koristi telefone dok su na WC-u. 'Današnje su mame medijski svejedi. One stalno stvaraju nova pravila o tome kako i kada mediji ulaze u njihove živote', objasnila je Carey Witmer, predsjednica Meredith Parents Networka.

Ostatak istraživanja otkrio je da 81 posto milenijskih mama koristi mobitele uglavnom u trgovini te da u prosjeku imaju 13 aplikacija na svojim telefonima. Dvije trećine mama reklo je da je nešto manje od polovice od tih aplikacija za njihovu djecu. Iako osam od deset mama koristi Facebook, 72 posto ih sve više frustriraju nove promjene i politika privatnosti na toj mreži.

Pedeset i tri posto mama osjeća da je Facebook nepotrebno trošenje vremena, a 55 posto ih je prekinulo prijateljstvo s različitim kompanijama jer im smetaju njihovi oglasi i poruke. To se istraživanja poklapa i s procjenom stranice cellphones.org koja je nedavno objavila da čak 15 posto Amerikanaca prekida seks da bi odgovorilo na poziv, piše Mail Online.