PRVA POMOĆ

Deset stvari koje ne smijete napraviti nakon prekida

24.05.2012 u 11:02

Bionic
Reading

Prekinuli ste, boli vas, ali poslušajte ove savjete: nemojte misliti da na njegovoj Facebook stranici ima dobrih vijesti za vas ili da će ga vaša Facebook stranica uvjeriti da vam se vrati. Evo još osam pravila da lakše preživite

U romanu 'Prvi suprug' (The First Husband) autorice Laure Dave glavna junakinja Annie Adams je novinarka koja živi brzo. Jednog dana, njezin dugogodišnji dečko s kojim je živjela zajedno ušeta u stan i objavi da je napušta. I dok bi većinažena u tom trenutku navalila na sladoled, ona krene u bar i započne vezu s božanstvenim chefom Griffinom. I uda se za njega. I bez obzira kako se priča razvije za Annu, za većinu je žena ova odluka riskantna. Evo još nekih stvari koje je mudro izbjegavati nakon prekida, a koje je popisala stranica She knows

1. Nemojte slušati svoju najbolju prijateljicu.
Iako ovaj savjet može zvučati kao da ide protiv zdrave pameti i intuicije, još je uvijek istinit. Vaša je najbolja prijateljica uz vas kako biste se osjećali bolje. To je njezin posao i ona je jako dobra u tome - što znači da ona vjerojatno neće prema vama biti stroga dok vam je srce slomljeno. Ali, kada ona kaže 'nazovi bivšeg ako želiš' ili 'sigurna sam da će ti se vratiti', onda to u prijevodu znači 'volim te i ovdje sam zbog tebe'. Slušajte samo taj dio. Ali, ako želite pravi savjet? Nazovite svog najboljeg muškog prijatelja. On će vam reći kako zapravo stvari stoje.

2. Ne kontaktirajte svog bivšeg. Ni zbog kojeg razloga.
Naravno, želite natrag svoju vestu ili CD. A on ne bi trebao imati više vaše ključeve. No u tom skliskom razdoblju nakon što vaš sadašnji postane vaš bivši, trebali biste ga ukloniti iz telefona. Kasnije, kad se rane zaliječe, bit će prilike da svoje stvari dobijete natrag. Bit će i trenutaka kad ćete mu moći reći još tu jednu stvar koju mu niste imali prilike izgovoriti. Dobra vijest glasi: ako pričekate neko vrijeme, vjerojatno za tim više nećete uopće patiti.

3. Ne kontaktirajte bilo kojeg vašeg bivšeg.
Svi smo to prošli. Luka nas je povrijedio, pa smo posegnuli za Davorom, koji nas je također užasno povrijedio, ali to je bilo davno. Jako je primamljivo potražiti utjehu u nekome tko nas dobro poznaje. No najbolja stvar koju možete učiniti nakon prekida je da krenete naprijed. Korak natrag – ili puno koraka natrag - obično ne završe dobro.

4. Ugasite mobitel i e-mail od 10 navečer do sedam ujutro.
Postoje aplikacije koje vam ne dopuštaju da zovete ili šaljete poruke za vrijeme određenih sati. Postoji i aplikacija Google Goggles. One bi možda trebale biti obavezne za sve ljude koji vole svoju tugu nakon prekida utopiti u čaši vina. (Iskreno, tko to nije napravio?) Ponovite brzo pet puta: 'SMS-anje nije moj prijatelj. Posebno nakon ponoći.'



5. Nemojte slušate Leonarda Cohena. 

Ovo bi trebalo samo po sebi biti razumljivo.


Nakon kile sladoleda možda će vam prvo biti bolje, ali onda slijedi ono gore...
6. Nemojte misliti da se odgovor nalazi na dnu kutije sladoleda.
Od toga će stvari biti bolje. A onda gore.

7. Nemojte misliti da na njegovoj Facebook stranici ima dobrih vijesti za vas.
Kao da prekidi nisu dovoljno bolni, sada se s njima moramo nositi u eri društvenih mreža. Pravilo glasi: jedina stvar gora od čitanja njegove stranice i nemogućnosti da saznate što radi jest odlazak na njegov profil i gorko saznanje što on točno radi. Jedini savjet glasi: prekinite FB prijateljstvo. Brzo.

8. Nemojte mislite da će ga vaša Facebook stranica uvjeriti da vam se vrati.
Istinita priča: imala sam prijateljicu koja je izmislila dečka kako bi svog bivšeg učinila ljubomornim, piše Dave. Promijenila je svoj status, promijenila je svoje fotografije, pisala sentimentalne postove. Svi smo mislili da je ona genijalna. Što je mislio njezin bivši? Ništa. On nikada nije ni saznao, budući da je bio dovoljno pametan da posluša savjet broj sedam.

9. Nemojte vjerovati da ćete uvijek osjećati tako loše.
Prekidi su grozni neko vrijeme i nema prečaca da se osjetite bolje. No, prije ili kasnije, prestat će biti grozni. Ozbiljno, sve će postajati lakše. Vjerujte u vrijeme koje vam je u ovoj situaciji prijatelj. I sami, duboko u sebi, to znate. Samo izdržite dok to i ne osjetite.

I što god da napravili...

10. Nemojte ušetati u bar i udati se za prvog frajera kojeg upoznate.
Ovo smo pokrili. Pogledati gore.