Ljubav i seks NEZDRAVO PONAŠANJE

Jeste li ovisni o pomirbenom seksu?

Američki psiholog na svom je blogu objasnio zašto je pomirbeni seks loš za pojedinca, par, ali i za cijelu vezu

Psiholog Seth Meyers na svom je blogu iznio tezu o pomirbenom seksu. Naravno, o njemu ne misli ništa dobro jer je jasno da je riječ o nezdravoj navici.

Meyers tvrdi da je logično da se takvi odnosi događaju uglavnom u nezdravim vezama jer, ako vas velika svađa toliko fizički uzbudi da svaki put imate fantastičan odnos s partnerom, imat ćete se potrebu stalno svađati samo kako biste dobili tu 'nagradu' poslije. Tu ne postoji intimnost i partneri počinju vjerovati da se svaki problem može riješiti seksom.

Ipak, Meyers ide korak dalje te tvrdi da je pomirbeni seks sličan ovisnosti o kokainu: 'Parovima tijekom svađe dosade toliki ekstremno negativni osjećaji te pod svaku cijenu žele doći do drugog spektra osjećaja, odnosno žele se osjećati ekstremno dobro. Žele osjetiti adrenalin koji donosi pomirba. Iskreno, to nije toliko različito od ovisnika kojem treba kokain.' Meyers savjetuje parovima da se suzdrže od seksa dok ne raščiste svoje osjećaje.

'Ako ipak započnete pomirbeni seks, ali odjednom shvatite da ste ljutiti, tužni ili povrijeđeni, zamolite partnera da stanete i probate ponovno kasnije. Takvi trenuci mogu biti neugodni i teški, ali iskrena i izravna komunikacija prema sebi i partneru najbolji su način da sasiječete problem u korijenu', savjetuje Meyers.

178289,177181,192030,189176
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više