Ljubav i seks GODINE PREKRETNICE

Kada uživamo u najboljem seksu?

  • Autor: tportal.hr
  • 7.5.2012 11:48:52
  • 7.5.2012 10:02:51

Muškarci i žene u ranim tridesetim godinama najnezadovoljniji su vlastitim seksualnim životom, pokazalo je novo istraživanje

Financijske brige i problemi te skrb za djecu muškarce i žene u ranim tridesetim godinama jednostavno toliko umaraju i iscrpljuju da na kraju dana više nemaju snage ni volje za vatromet u spavaćoj sobi. Međutim, ne treba očajavati, jer kako piše Daily Mail, najbolji seks definitivno je u pedesetim godinama života, a vrh seksualnog samopouzdanja dostižemo između 60 i 69 godine života.

Istraživanje naziva The Sex Census 2012 koje je provela udruga Relate i lanac trgovina Ann Summers, u kojemu je sudjelovalo 25 tisuća ispitanika, pokazalo je kako je 25 posto ljudi dobi između 30 i 39 godina nezadovoljno vlastitim seksualnim životom koji pati zbog novčanih problema i zahtjeva suvremenog načina života.

U istoj dobnoj skupini, 35 posto ispitanika otkrilo je kako je odgajanje djece negativno utjecalo na njihov seksualni život te umanjilo želju za seksom. No istraživanje je pokazalo i kako s godinama raste razina seksualnog zadovoljstva. Osim zadovoljstva, prema istraživanju, sukladno s godinama raste i osjećaj samopouzdanja i samouvjerenosti u krevetu.

'Iz prijašnjih istraživanja znamo kako tridesete mogu biti teško životno razdoblje. Pritisci kao što su hipoteke, krediti, djeca i posao doista se osjećaju u ovom periodu života, a kombinirani s utjecajem recesije, stvaraju doista nepogodnu klimu za seksualni i ljubavni život koji neminovno pati', rekla j kaže Paula Hall, terapeutkinja u udruzi Relate.

Jedno od najiznenađujućih otkrića ovoga istraživanja je to da čak 19 posto osoba starijih od 70 godina koristi razne internetske stranice kako bi pronašlo partnera, a to isto čini samo 13 posto osoba u dobi između 50 i 59 godina.

189176,188432,182859,185870
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više