Ljubav i seks NAVIKE IZ DJETINJSTVA

Kako nas određuje odnos s roditeljima?

  • Autor: tportal.hr
  • 27.4.2012 15:11:37
  • 27.4.2012 13:32:43

Osmo predavanje 'Ljubavologija u praksi' bit će održano u srijedu 2. svibnja u kinu Europa s početkom u 19 sati

Koja je točno uloga roditelja u našem životu, zašto je taj odnos toliko bitan, kako naći mir s roditeljima koji nam nisu pružili ono što smo željeli (a radi se o većini roditelja), kako zaliječiti rane te zrelo i odgovorno voditi svoj život? Osmo predavanje Brune Šimleše dat će odgovore na ta i brojna druga pitanja o zahtjevnoj i često toksičnoj dinamici između roditelja i djece.

Znamo da od svojih roditelja dobivamo prve ideje o svijetu, ali i mnogo bitnije - dobivamo prve ideje o sebi, njihov odnos prema nama će nam poručiti čega smo vrijedni, zavređujemo li ljubav i poštovanje... Upravo je zato bitno shvatiti njihovu pravu ulogu i ne optuživati ih za ono što nam nisu mogli i znali dati. Svjesni da je to mnogo lakše reći nego učiniti, na predavanju će govoriti upravo o tome kako to možemo postići.

Dosadašnja predavanja 'Ljubavologija u praksi' privukla su, svako pojedinačno, između 500 i 600 posjetitelja. Zašto toliko ljudi želi razgovarati o ljubavi? Što se zapravo više ima reći o ljubavi? Nismo li svi stručnjaci za to područje? Na predavanjima Brune Šimleše, inače sociologa po struci, o ljubavi i odnosima govori se bez rukavica, bez mistificiranja, promišljeno i dosljedno, a prema dosadašnjim reakcijama čitatelja i posjetitelja, najveći je problem, čini se, što nam je o ljubavi sve jasno u teoriji, ali iz nekog razloga to ne znamo provesti u praksi. To je glavni cilj knjige i predavanja - srediti nedoumice u vezi s teorijom ljubavi i premostiti jaz između teorije i prakse.

Ulaznice za predavanja mogu se kupiti u kinu Europa te u knjižari Ljevak po cijeni od 30 kuna.

188815 ,181820 ,176962 ,171278
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više