Ljubav i seks ZAGONTENI UM

Zašto umišljamo da nas alkohol čini zgodnijima?

  • Autor: tportal.hr
  • 6.4.2012 11:02:02
  • 6.4.2012 9:48:09

Nova studija kaže da se oni koji piju alkohol mogu osjećati atraktivnije, ali to je samo njihov umišljaj

Znanstvenici u Francuskoj radili su dva različita istraživanja i došli do zaključka da konzumacija alkohola može utjecati na razvoj samopouzdanja o fizičkom izgledu, piše Agence France-Presse.

U jednom istraživanju u lokalnom baru u anketi je sudjelovalo 19 ljudi koji su pomalo pili alkohol i ocjenjivali svoj izgled na ljestvici od jedan do sedam. Što su više alkohola popili, ocjena vlastitog izgleda bila je viša.

U drugoj fazi su znanstvenici zamolili 94 muškaraca da popiju voćno-alkoholne koktele, a tada pošalju snimljeno mišljenje o sebi. Ispitanicima je rečeno da će polovica dobiti prave koktele, a druga polovica placebo. Bez obzira da li su dobili alkoholni koktel ili ne, svi koji su mislili da piju koktel s alkoholom sebi su davali visoke ocjene pa stoga znanstvenici zaključuju da je sve u osjećajima i uvjerenju o samome sebi.

'Koliko alkohola pijemo zapravo nema veze s tim da se osjećamo atraktivnije, već sami sebe uvjeravamo da je tako jer trenutno pijemo pa smatramo da smo odmah opušteniji i pristupačniji nego inače i sve izgleda bolje', rekla je psihologinja Laurent Begue za Huffington Post. Međutim, s obzirom na sve štetne posljedice koje alkohol ima na ljudsko zdravlje, treba imati na umu da će pretjerana konzumacija alkohola, posve pouzdano, loše utjecati i na izgled. 

184793,182859,180023,179464
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više