PROVOKATIVNA ILI NEPRIMJETNA

Što bojom usana otkrivate muškarcima?

29.04.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Žarko crvena, zasljepljujuća roza, toliko sjajna da možete vidjeti svoj odraz ili pak retro plava za one najhrabrije. Boja ruža jedan od osnovnih make-up poteza većine žena, no prije nego što posegnete za najnovijom hit nijansom, saznajte kakvu poruku šaljete muškarcima bojom svojih usana

Već pri prvom susretu muškarci potroše i do deset sekundi promatrajući ženine usne, a premda se ukusi razlikuju pa će tako nekoga prije privući vatreno crvene usne, a nekoga pak razigrane pinky, svaka boja ruža muškarcima šalje određenu poruku, piše Yahoo Shine.

Klasična crvena
Crvena boja je poznata po tome da privlači pažnju, a isto vrijedi i za ruž te boje. Usne vatrene crvene boje, baš onakve kakve ima Taylor Swift, poručuju 'pogledaj me', i 'želim biti u centru pozornosti'. Ako za vrijeme izlaska s prijateljicama jedini nosite crvenu boju ruža, zasigurno ćete se više isticati, a ako za odlazak na večeru sa suprugom ili dugogodišnjim suprugom posegnete za ovom vatrenom bojom, poručujete mu da će kasnije u spavaćoj sobi biti vatreno. No koliko god crvena boja ruža privlačila poglede, muškarci su pomalo skeptični oko ljubljenja, jer se boje da bi mogli poslije izgledati poput klauna s velikim crvenim kolutovima oko ruba usana.

Razigrana ružičasta
Za razliku od crvene boje, ružičasta nije tako klasična i zavodljiva. Pinky boja ruža više je nekako pankerska, rokerska i avanturistička te opisuje djevojku koja se ne boji biti 'neklasična'. Ružičasta boja na usnama, baš poput one kakvu nosi Blake Lively, muškarcima poručuje kako slušate zanimljivu glazbu te da ste sve samo ne 'obična' djevojka.


Slavna Jennifer Lopez često na usne stavlja ruž neutralne boje
Tamnoljubičasta na granici s tamnocrvenom
Upravo u tu boju svoje usne boji Rooney Mara, a muškarcima poručuje kako se ta djevojka ne boji riskirati. Tamnoljubičaste usne muškarcima otkrivaju djevojku koja je pomalo provokativna, odvažna te voli slijediti trendove. Žene kojima ova boja dobro stoji, muškarcima su intrigantne i navode ih da otkriju njihovu 'mračnu' stranu.

Neutralna boja kože

Kada nosite neutralnu boju ruža koje je iste boje kao i vaša koža, djelujete pomalo hladno. Muškarci, kako piše Yahoo Shine, baš i ne preferiraju ovu boju. Jednostavno im nije seksi te ih usne boje kože nekako uznemiruju. Dodatak sjajnog sjajila preko neutralne boje ruža im isto nije baš najprivlačnije, jer ih podsjeća na kolač s glazurom, iako smo mi sigurni da bi mnogi rado okusili usne neutralne boje kakve često ima Jennifer Lopez.

Svijetlo narančasta

Ova upadljiva i ne tako česta boja usana, kakvu zna nositi Kirsten Dunst, ne može promaknuti vještom muškom oku. Sočne i zavodljive usne narančaste boje muškarcima poručuju kako se iza te nijanse ruža skriva duhovita osobnost i djevojka koja se obožava zabavljati. Osim toga, narančasta boja ruža otkriva i ženu koja je vrlo samouvjerena te se ne boji isprobati nešto drukčije.

Sjajne šljokice
Šljokice na usnama, kao što ih nosi Lady Gaga, nekako su više za tinejdžerske godina, pa tako ukoliko preko ruža nanesete oveći sloj tih sjajnih šljokica možete djelovati pomalo djetinjasto i neozbiljno. Ako baš želite sjajne usne, radije posegnite za kakvim bezbojnim sjajilom koje se može staviti direktno na usne ili preko ruža.