IZBJEGAVA NEVOLJE

Devet stvari koje vam je namjerno prešutio

23.03.2012 u 07:45

Bionic
Reading

Imate dojam da vaš muškarac ne govori sve što misli i bojite se da nešto skriva od vas? Muškarci su tajnovitiji od žena, a ponekad namjerno radije šute jer ne žele izazvati svađu. Ovo je devet stvari koje vam nikako ne žele reći

Dok vi prezentirate planove za vikend i odlazak kod majke na ručak, on gleda u ekran laptopa i kima glavom. To vas izluđuje? Niste jedini. Muškarci vole neke misli zadržati za sebe, a zašto je tome tako, zna Ted Spiker koji je za Women's Health otkrio devet stvari o kojima jednostavno ne vole govoriti.

Vole ženskaste stvari

Iako inače zakolutaju očima kada im to spomenete, nemaju ništa protiv ženske večeri ili pine colade. Testosteron im jednostavno brani da priznaju bilo kakvu nježniju sitnicu o sebi ili onu koja se među dečkima ne smatra dovoljno muževnom. Ako niste sigurni što biste poslužili curama na večeri, pitajte ga bez ustručavanja.

Solo seks je zabavan

Uopće nije upitno da mu je draži seks s vama, ali zbog ugovora s hormonima jednostavno mora zaigrati solo – kad god se pruži prilika. Muškarci poručuju da to nema nikakve veze sa zadovoljstvom u krevetu, već je zabavno. Osim toga, to im umanjuje nakupljeni stres i pruža bolji san.

Sebičnost

Jedan od boljih primjera kako to funkcionira kod muškaraca je briga o kućnom ljubimcu. Ako on odbija da zajedno imate psa, to nije zato što ne voli životinje, već voli svoj komfor i vrijeme za sebe, kojeg ima premalo, pa ne želi još jednu obavezu.

Fizički izgled

Iako se čini da uopće ne mari što je obukao ili kakvu frizuru ima - to je samo varka. Muškarce također brine fizički izgled premda nikada neće priznati da ih nervira perut ili su već očajni od silnog vježbanja kako bi istaknuli pločice na trbuhu. Sve strahove skrivaju iza humora i nastupa koji to na prvi pogled ne pokazuje.

Ne prigovarajte zbog izlaska s prijateljima
Znakovi pažnje

Ako ste se ikada zapitali zašto vam je za godišnjicu odabrao čestitku s velikom tortom, a zna da ste na dijeti, znajte da nije namjerno. Muškarci na takve stvari gledaju vrlo jednostavno i ne zamaraju se sitnicama. Njima nikakve čestitke ili darovi nisu potrebni da bi dokazali svoje osjećaje prema vama. Ako, primjerice, planiraju provesti život s vama i osnovati obitelj, onda će to reći u kratke dvije rečenice i neće više ponavljati.

Rješavanje razmirica

Muškarci ne razmišljaju pretjerano kada između sebe rješavaju razmirice. Ne biraju riječi, kažu što ih muči, odigraju košarku i odu na pivo. Upravo to bi željeli i u vezi, ali znaju da nije moguće. Stoga će u svađi s boljom polovicom radije šutjeti i kimati glavom jer se inače osjećaju kao da moraju dati detaljni iskaz koji će se poslije biti upotrijebljen na suđenju.

Zamjena uloga

Ponekad požele da ne moraju naručivati piće, plaćati večeru ili smišljati kamo ćete izaći, a ako vam to slučajno prepuste, da ne ispadnu nesposobni. Zamjena uloga često bi im dobro došla, ali onda bi se osjećali kao papučari.

Izlasci s društvom

Žele biti sami. Ne zauvijek, ali vole kada djevojka ili supruga jednostavno nestane i nije uvrijeđena zbog toga. Osim izležavanja ispred TV-a bez grižnje savjesti, nužni su izlasci s ekipom, a da tome nije prethodila svađa jer su mu prijatelji važniji ili nikada nije kod kuće. Nekoliko sati tjedno koji ne uključuju vezu ili brak učinit će stvari boljima i kvalitetnijima za oboje.

Dvije slatke riječi

Kad vole, vole. I nije im jasno zašto to treba vrlo često govoriti niti broje koliko su puta to izgovorili. Ako ih i pitate, dobit ćete kratak odgovor da su od riječi važnija djela.