RAZLIKE MEĐU SPOLOVIMA

Žene su sretnije ako znaju da su partneri nesretni

07.03.2012 u 12:14

Bionic
Reading

Može zazvučati vrlo čudno, no najnovije je istraživanje pokazalo da su žene sretnije ako znaju da su im partneri nesretni, odnosno ako im to pokažu

Istraživači s američkih sveučilišta uključujući i Harvard, proveli su ispitivanja na više od 150 parova za američku udrugu psihologa, a rezultati su pokazali da su žene sigurnije i sretnije ako znaju da su njihovi partneri nesretni, piše Daily Mail. Ova je studija pokazala zbog čega je parovima teško razumjeti jedni druge.

Istraživanje je ukazalo na različito doživljavanje emocija oba spola, a to saznanje može pomoći da se partneri bolje razumiju.

Sve zapravo dolazi od različitih načina na koji se muškarci i žene pokušavaju emocionalno poistovjetiti sa suprotnim spolom.

Zadovoljstvo je izravno povezano s muškom sposobnosti za dešifriranje pozitivnih emocija njihovih ljepših polovica, a kod žena je to drukčije.

Dakle, rezultati istraživanja su pokazali da žene na neki način čini sretnima kad uoče da je njihov partner neraspoložen i nesretan - jer to navodno pokazuje da im je veza snažna.

Dobro je poznato da većina pripadnica ženskoga spola vole razgovarati o svojim problemima, za razliku od većine muškaraca. No ako njihov dečko ili suprug bez suzdržavanja otkrije i svoje negativne emocije, to je ženama jasan znak da je njihova veza počiva na jakim temeljima te da su u stanju podijeliti svaki problem i tu se krije ključ povjerenja.

Naime, ženama je bitno da njihovi partneri ogole svoje emocije pred njima, pa bile one i negativneIstraživanje je pokazalo da žene vjeruju da ako im partneri pokažu da su tužni, nervozni ili nesretni - umjesto da se povuku - to pokazuje da se zalažu za odnos i da im je stalo.
Ženama je također draže i kad njihovi partneri prepoznaju kad su one same uzrujane ili nesretne nego kad su sretne, jer smatraju da ih na taj način njihovi partneri mogu bolje razumjeti.

Kod muškaraca je to pak sasvim drukčije – njima je draže kad prepoznaju da su im partnerice sretne.