IZUMIRU LI MAČO TIPOVI?

Kakvi su zapravo današnji muškarci

24.02.2012 u 14:02

Bionic
Reading

Ako ste mislili da su današnji muškarci pravi mačo tipovi, prevarili ste se. Naime, novo istraživanje pokazalo je da su moderni muškarci vrlo nježne naravi te uživaju u pjenušavim kupkama, vole se maziti na kauču i plaču nad romantičnim filmovima

Iako su muškarci tijekom povijesti smatrani većinom mačo tipovima, novo istraživanje pokazalo je kako su moderni muškarci zapravo vrlo nježne naravi. Istraživanjem koje je provela tvrtka Häagen-Dazs otkriveno je kako milijuni muškaraca diljem svijeta slušaju nježne ljubavne pjesme, uživaju u romantičnim komedijama ili se lako navuku na emisije poput britanskog 'X Factora' te ih nečije izbacivanje iz šoua može šokirati, piše Daily Mail.

David Beckham

No čini se kako taj novi trend kod muškaraca koji su sve manje i manje mačo ženama ne smeta te je u istraživanju čak 77 posto žena reklo kako im se sviđa ta promjena, dok je jedna četvrtina priznala kako ponekad požele da njihov partner bude 'pravi muškarac'.

Ed Culf, direktor marketinga u tvrtci Häagen-Dazs, kaže: 'Fantastično je vidjeti kako moderni muškarac ne samo da se bolje brine sam o sebi već je i vrlo emotivan te mu više nije neugodno pokazati te emocije. Čini se kako niti žene više ne žele emocionalno hladnije muškarce, već umjesto toga traže partnera kojemu nije problem pokazati svoju nježniju stranu.'

U istraživanju u kojemu je sudjelovalo 1000 žena otkriveno je kako tri četvrtine žena jako cijene svoga partnera kada pokazuje emocije, a svaka deveta žena kaže kako bi radije za partnera odabrala nekoga nježnije naravni nego mačo tipa. Jedna četvrtina žena otkrila je kako njihovi muškarci redovito koriste balzam za usne, a jedna trećina žena rekla je kako njihovi partneri svakodnevno kožu njeguju kremama.

Na vrhu liste slavnih osoba koje se potpuno uklapaju u opis modernog, ne mačo i nježnoga muškarca našao se David Beckham. 'Tijekom posljednjih deset godina došlo je do značajnog pomaka u percepciji onog što muškarca čini muškarcem. Muškarci se više ne srame hidratizirati kožu i podijeliti svoje osjećaje s drugima, što je njihovim djedovima, a možda i očevima, bilo potpuno nezamislivo', kaže Ed Culf.