TAJANSTVENA MOĆ OBLINA

Što se skriva iza seksi njihanja bokova?

23.01.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Neobično istraživanje otkrilo je doista zanimljiv podatak. Naime, način na koji žena hoda, odnosno kako njiše bokovima otkriva koliko je spremna za seksualni odnos

Kako piše Daily Mail, neimenovani istraživači snimali su hod različitih žena. Kasnije su te snimke dali na promatranje muškarcima koji su trebali ocijeniti privlačnost pojedine žene na ljestvici od jedan do pet.

Beyonce

Krajnji rezultat istraživanja pokazao je kako žene hodaju znatno sporije i zavodljivije u razdoblju kada su na vrhuncu plodnosti. Istraživači tvrde kako su ove suptilne promjene u ponašanju žena zapravo podsvjesne, ali u sebi kriju evolucijski razlog, baš kao i činjenica da će žene ostati trudne u razdobljima kada su najatraktivnije i najprivlačnije.

Tijekom cijeloga istraživanja, žene koje su u njemu sudjelovale nisu znale pravi cilj ove studije, kako bi hodale potpuno prirodno, a putem uzoraka sline određena je razina hormona te razdoblje plodnih dana pojedinačne žene.

Do sličnih rezultata istraživanja svojom studijom došao je i profesor Nicolas Gueguen sa francuskog Sveučilišta Bretagne-Sud. 'Otkrili smo kako žene u vrijeme ovulacije hodaju znatno sporije, a muškarci njihov hod percipiraju puno privlačnijim i više seksi nego inače,' kaže profesor Gueguen.

Njihanje bokovima rijetko kojega muškarca može ostaviti potpuno ravnodušnim, a u svijetu slavnih postoji nekoliko žena koje svojim bokovima mogu muškarcima potpuno pomutiti razum. Pjevačica Beyonce i više je nego ponosna na svoje obline, a njezini zavodljivi pokreti bokovima doslovce lijepe muške poglede. Tu je i 'džepna Venera', sitna Kylie Minogue koja seksi pokretima doslovce tjera muškarce da pužu, a kada se radi o ženama i seksi bokovima ne smije se preskočiti niti slavnu Jennifer Lopez koja je dio popularnosti stekla upravo zahvaljujući svojoj seksi guzi.