OSTATI ILI OTIĆI

Kada ima smisla boriti se za spas braka?

18.01.2012 u 11:20

Bionic
Reading

'Smisao braka – kada se ima smisla boriti za brak, a kada je vrijeme za odlazak?', naziv je teme o kojoj će biti riječi na petom predavanju Brune Šimleše

Brak se danas susreće s mnogim izazovima. Kao dugoročna veza, suočava se sa svakodnevnim poteškoćama koje mogu značajno

razoriti odnos između dvoje ljudi. U kakvom se stanju brak danas nalazi i je li riječ o zastarjeloj instituciji? Koji je smisao braka i ima li ga uopće? Zašto su toliki brakovi u krizi

Na sva ta pitanja, ali i mnoga druga vezana uz brak, odgovor će pokušati dati Bruno Šimleša na petom predavanju 'Ljubavologija u praksi' koje nosi naziv 'Smisao braka – kada se ima smisla boriti za brak, a kada je vrijeme za odlazak?'. Predavanje će biti održano u srijedu 18. siječnja u kinu Europa u 19 sati.

Danas nije jednostavno izgraditi uspješan brak ili dugoročnu vezu, stoga će na predavanju biti riječi o faktorima uspješnog odnosa, ali i svemu što čovjeku može olakšati procjenu o tomu vrijedi li ostati u braku. Ne treba otići čim se pojave nevolje koje se ne mogu odmah riješiti, ali to ne znači da se treba pomiriti s nečim što čovjeka ne zadovoljava. Dodatno je zahtjevno procijeniti što je najbolje učiniti ako su uključena djeca – treba li zbog djece ostati u braku bez budućnosti ili otići? Kako izvagati sve argumente? Rješenja, dakako, postoje, ali nisu jednostavna.

Predavanje o braku peto je po redu predavanje 'Ljubavologija u praksi'. Dosadašnja predavanja privukla su, svako pojedinačno, između 500 i 600 posjetitelja. Tajna velike posjećenosti krije se u tomu što Šimleša o ljubavi govori otvoreno i bez mistificiranja. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u kinu Europa te u knjižari Ljevak.