Ljubav i seks KVALITETA ŽIVOTA

Evo još jednog dobrog razloga za seks

  • Autor: tportal.hr
  • 9.1.2012 10:04:39
  • 9.1.2012 9:42:54

Poznato je koliko nam dobrobiti seks donosi, a novo istraživanje kaže da uz redovit seks možemo imati kvalitetniji i dulji život

Prema istraživanju sveučilišta u Kaliforniji, muškarci redovnim seksualnim odnosima mogu poboljšati kvalitetu života i u dobi od 80 godina.

Istraživački centar Stein došao je do rezultata da i ženama seks pomaže kako bi u starijoj dobi bile vitalnije. Istraživanje je objavljeno na portalu magazina Journal of the American Geriatric Society i pokazuje da je seks kod žena u dobi između 60 i 89 godina važan za njihovo fizičko i psihičko zdravlje.

U studiji instituta sudjelovalo 1.325 žena, piše India Bloomes, podijeljeno u dobne skupine od 60 do 69, 70 do 79 te 80 do 89 godina. Na kraju istraživanja čak je 61 posto žena iz najstarije skupine reklo da su zadovoljne svojim seksualnim životom.

I neka druga slična istraživanja pokazuju da je seks važan za vitalnost i kvalitetniji život. Indian news daily's pisao je o studiji koja potvrđuje da je seks povezan s duljim životnim vijekom, a TNN prenosi da seksualno zadovoljstvo poboljšava rad mozga.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više