Ljubav i seks KONTROVERZNE TEZE

Zašto muškarci imaju potrebu varati?

  • Autor: tportal.hr
  • 4.1.2012 12:34:48
  • 4.1.2012 10:22:53

Muškarci varaju i kad vole svoje žene, objašnjava američki sociolog i spisatelj, a čine to zato što žele seks s različitim ženama

Američki sociolog Eric Anderson u svojoj novoj provokativnoj knjizi The Monogamy Gap: Men, Love, and the Reality of Cheating pokušava objasniti zašto monogamija nije za muškarce. Prema njegovim riječima, neotkrivena afera muškarcu omogućuje da zadrži vezu i emotivnu intimnost, a čak i ako ga uhvate, takva opravdanja uzvišenija su nego da kaže da je namjerno varao.

Anderson je proveo i istraživanje u kojemu je sudjelovalo 120 muškaraca. Kako je otkrio, 78 posto njih je barem jednom u životu varalo, čak i kada su bili s partnericom koju su voljeli i s kojom su planirali ostati dulje vrijeme.

Sociolog ističe kako većina muškaraca ne vara partnerice zato što ih ne vole, nego zato što žele seks i s drugim ženama. 'Društvo ne bi to trebalo osuđivati. Zašto stigmatizirati nekoga tko održava nekoliko seksualnih veza?!' pita se Anderson. Zaključuje da muškarci žele biti emotivno monogamni, ali 'njihova tijela žude za seksom s drugim ženama'.

Njegove teze nisu naišle na dobar odjek u javnosti, posebno među ženskom populacijom, piše huffingtonpost.com. I dio stručne javnosti smatra da on ne može donositi takve zaključke, jer smatra da uzorak na kojemu je napravio istraživanje nije relevantan.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više