Ljubav i seks IZNENAĐUJUĆI REZULTATI

O čemu ovisi seksualno zadovoljstvo žena?

  • Autor: tportal.hr
  • 4.1.2012 10:52:54
  • 4.1.2012 9:20:26

Svi oni koji misle da seksualno zadovoljstvo žena ovisi o njihovoj želji i uzbuđenju, varaju se! Najnovije istraživanje pokazuje da stvari zapravo stoje potpuno drugačije

Seksualno zadovoljstvo žena ne ovisi o razini seksualne želje, a ne iziskuje ni seksualnu aktivnost! Taj nevjerojatno kontradiktoran zaključak nastao je na temelju istraživanja u kojemu je sudjelovalo 800 žena. Kako je objavljeno u časopisu American Journal of Medicine, seksualno zadovoljstvo najveće je među ženama mlađima od 50 godina te onima starijima od 80!

Naime, žene iz tih dobnih skupina izjavile su da su iznimno zadovoljne svojim seksualnim životima. Nevjerojatan je podatak da su među onima koje su jasno izrazile svoje zadovoljstvo i one žene koje proteklih mjesec ili dva uopće nisu prakticirale seksualne odnose.

Ispitanice koje su sudjelovale u istraživanju odgovarale su na niz pitanja vezanih uz seksualnost u njihovu životu. Fokus je bio na seksualnoj želji, uzbuđenju, bolnom i ugodnom seksu te redovitosti doživljavanja orgazama. Zanimljivo je da je seksualna želja i općenito izražavanje seksualnosti bilo veće kod žena koje nisu bile osobito zadovoljne seksualnim životom.

'Uobičajeno smo vjerovali da seks nastaje kao rezultat seksualne želje, ali naša otkrića pokazuju da to nije tako. To je posebno vidljivo kod žena u nešto starijim godinama. Žene se upuštaju u seksualne odnose zbog različitih razloga, a neki od njih su stvaranje bliskosti, dobivanje potvrde ili održavanje veze na životu', pojasnili su u izvješću autori istraživanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više