Ljubav i seks MOĆ STEREOTIPA

Jesu li muškarcima privlačnije plavuše ili brinete?

  • Autor: tportal.hr
  • 2.1.2012 11:00:25
  • 2.1.2012 9:45:07

Muškarci će u baru radije čavrljati s plavušama, ali brinete smatraju privlačnijima

Kažu da gospoda više vole plavuše, ali čini se da to jedino vrijedi kad su na putu.

Iako će vjerojatnije započeti neobavezan razgovor s plavokosim damama, muškarci smatraju brinete atraktivnijima, piše Daily Mail pozivajući se na studiju Sveučilišta u Westminsteru. Znanstveni se pokus sastojao u tome da je žena poslana u patrolu po londonskim noćnim klubovima različito obojane kose. Najprije je imala kosu obojanu u smeđe, a zatim je bila plavuša i crvenokosa te je bilježila koliko joj je muškaraca prišlo.

Najviše je muškaraca čavrljalo s njom kad je bila plavuša, ali im je kao brineta bila atraktivnija i smatrali su je inteligentnijom, piše u članku objavljenom u Journal of Psychology. Kao plavuša uspjela je razgovarati 60 puta, 42 puta kao brineta i samo 18 puta kao crvenokosa. Rezultati pokusa možda odražavaju promjene u modi, objašnjavaju autori članka, ali brinete su sada idealizirane na način na koji su bile tretirane plavuše prije nekoliko desetljeća.

'U šezdesetim i ranim sedamdesetim, kada je Jackie Kennedy bila ideal, brinete su bile jako popularne. Sedamdesetih i osamdesetih godina u modu su ušle plavuše. No novo je vrijeme donijelo i stereotip o plavušama', piše u članku. Razloge zašto su istu osobu smatrali atraktivnijom kad je bila brineta, ali su ipak više čavrljali s njom kad je bila plavuša, znanstvenici objašnjavaju muškom pretpostavkom da su plavuše sklonije seksu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više