DEŠIFRIRAJTE GA

Što odnos s majkom otkriva o muškarcu

29.12.2011 u 09:52

Bionic
Reading

Muškarci i njihove majke – odnos koji je česta tema mnogih rasprava i istraživanja, ali svejedno nikada nije do kraja razjašnjen. No odnos vašeg partnera i njegove majke o njemu i njegovoj osobnosti otkriva puno više no što možete i zamisliti

Način na koji se muškarac odnosi prema vlastitoj majci i odnos kakav ima s njom otkriva jako puno o njemu te vam omogućuje da otkrijete neke njegove osobine za koje možda nikada ne biste saznali.

Zove ju svaki dan
Ukoliko vaš partner majku naziva svaki dan i s njom vodi duge razgovore, to znači da joj najvjerojatnije priča o svemu, uključujući i intimne detalje vašeg odnosa. Zbog toga će njegova majka imati mogućnost zaviriti u vašu najdublju intimu, ali će znati i za svaku vašu svađu, a mislimo da odgovor na pitanje čiju će stranu zauzeti znaju svi.

Traži njezinu potporu
Postoji nešto nemuževno u odraslom muškarcu koji ne može sam donijeti odluku, već uvijek traži pomoć i savjet svoje majke. Naravno, poželjno je da poštuje njezino mišljenje, no ako mu su majčina potpora i odobravanje najvažniji i potrebni u svakom težem trenutku, to je znak da je kao osoba poprilično nesiguran. Ako nema dovoljno povjerenja i samopouzdanja sam u sebe, kako će onda očekivati da vi vjerujte u njega?

Nije zahvalan
Muškarac koji vlastitu majku uzima zdravo za gotovo, vjerojatno niti jednu osobu, uključujući i svoju djevojku, u svome životu neće dovoljno cijeniti. Ovaj tip muškarca u većini slučajeva prvo gleda sebe i svoje potrebe. Osim toga, nikada nema potrebu zahvaliti ljudima kada nešto učine za njega, jer smatra da majka, žena ili prijatelj jednostavno rade ono što njihova uloga i nalaže.

Jednostavno nisu bliski
Premda postoji niz opravdanih razloga da se odnos s roditeljima razvodni te da osjećamo otuđeni od njih, neki muškarci jednostavno nemaju strpljenja, vremena ili srca kako bi ostali bliski sa svojom majkom. Ako ne zna cijeniti odnos s prvom ženom koja ga u životu voli, tada su šanse da mu ljubav i u vašoj vezi bude prioritet jako malene, a isto vrijedi i u vrijeme kada osnuje vlastitu obitelj.

Ako majku smatra svojom pomoćnicom, vrlo je nesamostalan
Ružno govori o njoj
Iako ne zaslužuju sve majke nagradu za majku godine, bez obzira kakva je njegova majka bila za vrijeme njegovog odrastanja, njegova sklonost da ružno govori o ženi koja ga je rodila puno govori o njegovoj osobnosti. Povremeno žaljenje na vlastitu majku je opravdano i razumljivo, no konstantno ružno pričanje o majci pokazuje ozbiljan nedostatak poštovanja prema ženama i nezrelost.

Smatra da je ona njegova kućna pomoćnica
Ako još uvijek očekuje da njegova mama počistiti nakon njega, ovaj tip muškaraca voli svoje obaveze ostavljati drugima da ih riješe te je vrlo nesamostalan. Navika izbjegavanja odraslih obaveza može sezati vrlo daleko, od ispunjavanja formulara, pravljenja rasporeda pa sve do plaćanja računa. Činjenica da nije spreman preuzeti odgovornost pokazuje kako je lijen i nezreo.

Još uvijek živi prema njenim pravilima
Muškarac koji i dugo nakon što se odselio iz obiteljskog doma još uvijek živi prema pravilima, vrijednostima i standardima kojima ga je naučila majka u mladosti nije u stanju sam uspostaviti vlastiti sustav vrijednosti. Ako u gotovo svakoj njegovoj rečenici čujete 'moja mama kaže', to nije samo nešto što bi vas moglo iritirati, već i znak da se boji biti samostalan.

Stavlja ju na pijedestal
Ovaj muškarac svoju majku će uvijek hvaliti i za nju imati samo najljepše riječi. Bez obzira na sve, što god ona kaže, bit će nadmoćnije od vaših riječi. Čak iako ste pametniji, mudriji, pametniji ili iskusniji od njegove majke, u ovome slučaju s njom se nikada nećete moći mjeriti niti natjecati.