Ljubav i seks ŽENE KASKAJU

Muškarci ipak imaju bogatiji seksualni život

  • Autor: tportal.hr
  • 16.12.2011 12:40:38
  • 16.12.2011 12:09:03

Muškarci imaju dvostruko više seksualnih partnerica tijekom života nego žene, pokazuje najnovije istraživanje

Prosječni muškarac za života ima oko 9,3 različitih partnerica, a žena oko 4,7 partnera, otkriva veliko istraživanje engleskih znanstvenika. Dvostruko više muškaraca (27 posto) hvalilo se da je imalo više od deset osvajanja, a to je isto učinilo tek 13 posto žena. Ovakva razlika uočena je kod muškaraca i žena u dobi od 25 do 34 godine, piše Daily Mail.

Istraživanje je otkrilo i da je četvrtina ispitanih žena imala samo jednog partnera tijekom života, a tek 17 posto muškaraca imalo je jednu partnericu.

Kako su pokazali rezultati istraživanja, više od četvrtine mladih žena izgubilo je nevinost dok su bile ispod zakonske granice za seks. Nekoliko ih je priznalo da su tada imale 15 godina ili manje. Ispitanici u dobi od 16 do 24 godine, odnosno neki od njih, već su imali najmanje deset različitih partnera.

'Alarmantan je podatak da raste broj tinejdžerica koji nisu zakonski prešle granicu za seks. To je vrlo ozbiljan problem koji predstavlja izazov zdravstvenom sektoru, ali i društvu općenito', Diane Abbott iz ministarstva zdravstva.

Stručnjaci smatraju kako se taj problem najbolje može riješiti uz pomoć seksualne edukacije, ali i ukazivanja na pogrešnu sliku o seksualnosti koju mediji šalju cijelome društvu, a posebno mladima.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više