MOJE I TVOJE

Zbog čega se parovi najviše svađaju?

06.12.2011 u 07:23

Bionic
Reading

Novac je najveći razlog svađa parova srednje dobi, no muž i žena će započeti kanonadu i zbog kasnih dolazaka kući ili partnerova izbora prijatelja

Novac je najveći uzrok bračnih svađa za većinu parova iznad 40 godina, tvrde rezultati istraživanja koje je proveo financijski gigant Prudentiala, a piše britanski Telegraph.

Brojke pokazuju da će zbog stanja svojih financija vjerojatnije izbiti svađa nego će to biti neslaganje oko kućanskih poslova, kasni dolazak kući ili izbor prijatelja.

Studija, kojoj je bio cilj ispitati kako u kohabitaciji parovi stariji od 40 godina planiraju svoju mirovinu, utvrdila je da se gotovo jednoj od pet osoba (17 posto) u braku ne osjeća ugodno govoriti o financijama s drugom polovicom.

Dvadeset posto od 2.000 anketiranih osoba nikada nije razgovaralo sa svojim partnerom o novcu koji će im trebati kada odu u mirovinu.

Većina parova je ipak razgovarala o visini mirovine u posljednjih godinu dana, no trećina ih je u tom razgovoru provelo samo pola sata ili manje.

Kada se parovi upitani znaju li koliko im treba prihoda da bi imali ugodne umirovljeničke dane, više od polovice ih je priznalo da nema pojma. 'Nema sumnje da su razgovori o kućnim financijama ponekad teška tema za razgovor i privlačno je odgađati temu koliko će nam novca trebati u budućnosti', kaže Vince Smith-Hughes, voditelj poslovnog razvoja u Prudentialu.