MUŠKA PSIHOLOGIJA

Možda da ipak malo zažmirite na njegove mane

03.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Niste zadovoljni načinom na koji vaš muškarac održava red i čistoću? Živcira vas što ga ne oduševljava povrtna torta kao vas? Da, muškarci imaju mane, ali bi voljeli da ih vidite dublje od toga – kao ljude koji vas vole

Aaron Traister, američki bloger i kolumnist Redbooka, pokušao je ženama dati dublji uvid u mušku psihologiju. Ovoga puta bavi se muškim manama koje žene znaju izludjeti.

Puno razumijevanja ključ je uspješne veze, a to podrazumijeva i toleriranje mana

'Mi vas volimo. Iako nismo Brad Pitt, nadamo se da ipak možete donekle zažmiriti na naše mane i voljeti nas unatoč njima', piše Aaron te vrlo jednostavno pojašnjava zašto biste trebale prihvatiti takvu mušku ponudu.

Iako je na televiziji važna utakmica, vaš muškarac će ipak s vama otići na rođendan vašeg nećaka. Ili na neki drugi vama važan događaj. Dakle, ipak ste mu važniji od sporta.

Hrana i seks inspiriraju muškarce do te mjere da bi mogli pomicati planine. Žene to možda ne razumiju, ali to je doista tako. Hrana i seks gotovo da su im najvažnije stvari na svijetu.

Muškarčev doživljaj čistoće bitno je različit od ženina doživljaja. Drugim riječima, ako žena očekuje da će muškarac održavati red u kući onako kako to čini ona, prilično će se razočarati.

Muškarcima je kukuruzni kruh kao povrće. Ono čime se žene oduševljavaju u kulinarstvu, ne izaziva

nužno jednako oduševljenje i kod muškaraca.

Ona četiri kilograma koje žena nabaci, muškarac uopće ne primjećuje! Muškarcima je važno da je žena zdrava i sretna. Kako piše Aaron Traister, muškarci zapravo ne mogu shvatiti zašto se žene toliko opterećuju debljanjem i mršavljenjem.

Istina je da muškarac ne sluša baš sve što mu žena govori, ali bez ikakve sumnje čuje ono što je zaista važno. Poznato je da žene pričaju više od muškarca i njima je to teško pratiti, ali ono važno ureže im se u memoriju.

U nekoj teškoj situaciji muškarac djeluje mirno i stabilno. Takav stav žene zna razljutiti jer ne mogu shvatiti kako je bešćutan u tako teškoj okolnosti. No, to je samo privid. I oni imaju emocije, ali ih ne pokazuju i budite sigurne da itekako doživljavaju sve što se događa.

Muškarcu su drage prijateljice njegove partnerice, ali ne želi s njima provoditi svoje slobodno vrijeme. 'To ne znači da ih ne vole nego mu je samo dovoljno da ih vidi najviše jednom mjesečno jer, budimo realni, to nisu njegove prijateljice', piše Aaron Traister.

Muškarac će uvijek pogledati lijepu i zgodnu ženu. Kako piše Traister, žene ne trebaju zbog toga brinuti jer gledanje ne znači nužno da će se s njima upustiti u bilo koju vrstu veze. Jednostavno znaju prepoznati ljepotu i to im se ne bi trebalo uzimati za zlo.