ŠTO SVE GUBE

Glavni razlozi zbog kojih se muškarci boje braka

13.12.2011 u 07:45

Bionic
Reading

Mnogim muškarcima i sama pomisao da bi se trebali vezati za jednu ženu do kraja života potiče nagon za bijegom. Brak shvaćaju kao obvezu, gubitak slobode, pravo na zabavu, a čak ga u jednu ruku poistovjećuju s nekom vrstom zatvora

Kako bismo izbjegli analize psihološkog profila takvih muškaraca, otkrit ćemo vam deset glavnih razloga zbog kojih se pojedini muški primjerci užasavaju vezanja. Prosudbu o njihovom karakteru, zrelosti i psihi ostavljamo vama.

Ipak, prije osude bilo koga treba imati da umu da su mišljenja o braku podijeljena. S jedne strane tu su oni koji pod svaku cijenu žele biti u braku i možda pate od gamonomanije odnosno bolesne čežnje za sklapanjem braka, dok drugi ekstremi pate od gamofobije tj. straha od braka.

Ovi muškarci su ipak negdje u sredini. A evo i razloga zašto se toliko boje braka i odgađaju sudbonosno da.

Svoj život vole živjeti prema vlastitim pravilima, a ne pokoravati se i prilagođavati drugima. Izraz 'u dobru i zlu' izaziva im osjećaj da se vrata njihove slobode zauvijek zatvaraju.

Upravo tim sudbonosnim 'da' potvrđuju da se odriču svih lijepih, zgodnih i atraktivnih žena s kojima bi eventualno mogli ostvariti vezu

Mnogim muškarcima i sama pomisao da bi se trebali vezati za jednu ženu do kraja života potiče nagon za bijegom
Gubitak svog prostora. Njihov prostor je dragocjen poput njihovog automobila. Užasavaju se pastelnih boja, stotina kozmetičkih bočica, gelova, pudera kojima obično vrište ženske kupaonice.

Muči ih neizvjesnost i pitanje 'što ako se još jače zaljube u neku drugu ženu'.

Vjerovali ili ne, boje se i razvoda
jer ih ta varijanta stavlja u ulogu gubitnika.

Boje se da će upasti u rutinu i dosadu, s kojom mnogi poistovjećuju mirnu bračnu luku.

Jedna seksualna partnerica za cijeli život. Boje se gubitka strasti i dosade u bračnom krevetu.

Brak im je istoznačnica dobrovoljnog odustajanja od cjelonoćnih druženja s prijateljima, noćnog pokera, ispijanja piva i gledanja utakmica.

E, da, kad smo kod utakmica: gube monopol nad daljinskim upravljačem i moraju pristati na kompromis te vjerojatno gledati samo najvažnije utakmice.

Nisu baš ljubitelji vikend druženja s obitelji, pričanja s punicama ili starim tetama koje dijele savjete.