Ljubav i seks SEKS, NARAVNO

Pitate se što je ključ dugog i sretnog braka?

  • Autor: tportal.hr
  • 24.11.2011 11:46:43
  • 24.11.2011 10:45:45

Aktivan i kvalitetan seksualni život usko je povezan sa srećom i zadovoljstvom u braku, no i sa životom u cjelini, tvrdi nova studija

Rezultati istraživanja koje je proveo General Social Surveys baziraju se na anketi provedenoj nad 238 oženjenih parova starijih od 65 godina, a pokazuju da je čest i redovit seks jedan od preduvjeta bračne sreće. Čak i u usporedbi s ostalim faktorima, kao što su dob, spol, zdravlje i financijsko zadovoljstvo, seks se pokazao kao ključan čimbenik sretnoga braka, piše HealthDay News.

Čak 60 posto parova koji prakticiraju seks više od jednom mjesečno izjavilo je kako su zadovoljni svojim životom, za razliku od 40 posto parova koji u seksu uživaju znatno rjeđe, a 80 posto parova koji su priznali da u seksu uživaju češće od jednom mjesečno izuzetno su zadovoljni životom, pokazali su rezultati istraživanja predstavljeni na godišnjem gerontološkom sastanku u Bostonu.

'Ova studija će pomoći da se bavimo razlozima i uzrocima koji starije osobe sprečavaju da uživaju u seksualnom životu', kaže voditeljica istraživanja Adrienne Jackson, profesorica na Poljoprivrednom fakultetu na Floridi. 'Pojašnjenje veze između seksa i sreće pomoći će nam u razvoju i organizaciji specifičnih intervencija na području seksualnoga zdravlja ovog rastućeg segmenta naše populacije', dodaje profesorica Jackson.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više