MALE STVARI

Što žene zapravo žele od muškaraca?

19.11.2011 u 08:22

Bionic
Reading

Što žene čini sretnima? Vjerovali ili ne, u vezama žene najsretnijima i najzadovoljnijima čine male stvari. No da ne bi bilo zabune, donosimo vam pet malih stvari koje će svaku ženu učiniti najsretnijom na svijetu

Doktor M. Gary Neuman, obiteljski savjetnik i autor knjige 'Connect to Love' za Fox News otkriva kako žene najviše usrećuju male stvari, a na temelju svog istraživanja otkrio je kako žene najviše cijene vrijeme koje im posvetite, uvažavanje, razumijevanje, znakove pažnje te zabavu.

Vrijeme
Od svih stvari koje žene usrećuju, najdragocjenije je vrijeme provedene s partnerom. Najveći broj žena, koje su sretne i zadovoljne svojim vezama, svakoga dana bez ometanja provedu barem pola sata sa svojim partnerom koji im tada pruža svu svoju pažnju; 24 posto žena koje tvrde da su u vezi nesretne kažu kako sa svojim partnerom provedu svega pet minuta. Stoga, zapitajte se koliko doista posvećujete vremena svojoj partnerici i to bez ometanja mobitela, televizije ili laptopa.

Uvažavanje
U današnje vrijeme brinu o djeci, obitelji i domu te svaki dan odlaze na posao i zarađuju plaću, no uz sve to često ih se ne cijeni ni uvažava dovoljno. Žene bi trebale svojim partnerima reći što ih čini da se osjećaju cijenjenima, a oni bi to trebali poslušati.

Razumijevanje
Ženama je jako važno da pokraj sebe imaju muškarca koji ih razumije i pruža im potporu. No vrlo je važno da žene pomognu svojim partnerima naučiti kako stvarno slušati što im govore. Naime, muškarci često nemaju pojma što im žene žele reći, jer ne znaju kako pravilno slušati. Žene bi trebale znati kako muškarcu točno reći ono što žele. Naime, u želji da mu ispričaju sve detalje, žene ponekad jako dugo govore, a muškarci izgube pažnju i jednostavno ne znaju što im se govori.

Zabava
To je jedna od onih stvari koja često nekako ispari iz veze nakon nekoliko godina, posebice nakon rođenja prvog djeteta. Svi faktori, kao što je posao, krediti, zajmovi i hipoteke narušavaju kvalitetu veze. Kako bi izbjegli dosadnu rutinu, parovi bi trebali ugovoriti termin i odrediti vrijeme koje će biti posvećeno samo njima te to vrijeme provesti razgovarajući o svemu, ali ne o djeci, poslu i financijama.

Znakovi pažnje
Zagrljaji, poljupci, neočekivani telefonski pozivi kojima samo želite reći 'volim te' – sve su to mali znaci pažnje koji jako puno znače. 'Barem nekoliko puta na tjedan partnericu iznenada zagrlite ili nazovite; to su malene geste koje traju svega tridesetak sekundi, a napredak i poboljšanje veze će vas iznenaditi', kaže doktor Neuman.