Ljubav i seks UŽITAK ILI OBAVEZA

Kako žene doživljavaju seks

  • Autor: tportal.hr
  • 9.11.2011 10:58:00
  • 9.11.2011 9:22:28

Iako je seks iznimno dobar za zdravlje, ali i raspoloženje, tek mali broj žena svjestan je te činjenice. Naime, veliko istraživanje pokazalo je da mnoge žene doživljavaju seks kao obavezu, a ne kao zadovoljstvo

Godišnje istraživanje 'Women talk' koje provodi britanska organizacija HealthyWomen pokazuje da polovica ispitanih žena vjeruje da je seks nekoliko puta tjedno zdrav, ali ih to ipak čini svega 30 posto. Točnije, 66 posto žena priznalo je da se seksa jednom tjedno ili rjeđe, piše Marketwatch.com.

'Najnovije istraživanje otkriva da žene doista ne razumiju koje sve fizičke koristi mogu imati od aktivnog seksualnog života. Seks, kao što su nam pokazala brojna istraživanja, smanjuje stres, jača mišiće, poboljšava imunitet i pomaže bržem sagorijevanju kalorija', ustvrdila je Elizabeth Battaglino Cahill, ravnateljica organizacije HealthyWomen.

Istraživanjem 'Women talk' pokušalo se razumjeti koliko je ženama važan seks i kako seks utječe na njihovo zdravlje. U istraživanju je sudjelovala 1.031 žena, a odgovarale su na pitanja vezana uz svoju seksualnost.

Psihijatrica Naomi Greenblatt izjavila je da se rezultati istraživanja poklapaju s onime što ona otkriva u svojoj praksi: 'Raste broj žena koje prakticiraju seks iz svojevrsne obaveze, a ne iz čistog užitka. Žene mi često pojašnjavaju da dan ima svega 24 sata te da im seks nije najveći prioritet.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više