LAKOVJERNI I NEOPREZNI

Muškarci su lak plijen na društvenim mrežama

09.11.2011 u 10:47

Bionic
Reading

Kad na Facebooku prime zahtjev za prijateljstvom od nepoznate (i zgodne) žene, muškarci će taj zahtjev rado prihvatiti, dok će žene biti puno opreznije prema osobama koje ne poznaju

Muškarci su veće žrtve prijevara na društvenim mrežama od žena, pokazuju rezultati ankete više od 1.500 korisnika interneta u Velikoj Britaniji i SAD-u, piše Daily Mail.

I to ne samo zato što su žene po prirodno opreznije kada su u pitanju osobni podaci: kao i kod mnogih stvari, ključ je u seksu. Studija, koju je naručila tvrtka koja proizvodi antivirusne softver utvrdila je da muškarci lako ulaze u zamku kad im oskudno odjevena zgodna žena pošalje zahtjev za prijateljstvom na stranicama poput Facebooka.

Nakon što dragovoljno predate pristup osobnim informacijama, oni mogu biti usmjereni na cyber kriminal.

Studija je pokazala da će muškarci puno vjerojatnije prihvatiti zahtjev za prijateljstvo od osobe koju ne poznaju, da češće objavljuju gdje se nalaze, ignoriraju postavke privatnosti, ostavljaju svoj račun otvoren za sve i ne čitaju pravila o web privatnosti. A razlike između online aktivnosti muškaraca i žena su zapanjujuće. Studija je pokazala da će čak 64,2 posto žena uvijek odbaciti zahtjev za prijateljstvo od nepoznate osobe. Četvrtina muškaraca dopustit će svima da vide njihov profil, dok će to učiniti samo 16 posto žena.

Prilično očekivano, rezultati istraživanja pokazuju da će muškarci vjerojatnije potvrditi zahtjev za prijateljstvom ako ga im je ponudila zgodna žena. Kad su žene suočene s zahtjevom za prijateljstvom od nepoznatog muškarca koji na fotografiji izgleda privlačno, neće se navući na taj mamac. Studija interpretira te rezultate kao posljedicu socijalnih lekcija koje upućuju žene da budu oprezne prema neznancima, piše Daily Mail.