Ljubav i seks KAO DA IM JE 55

Sa sedamdeset ljudi su sretniji i češće uživaju u seksu

  • Autor: tportal.hr
  • 2.11.2011 12:48:54
  • 2.11.2011 9:28:49

Premda se dosad smatralo da pravo uživanje u životu počinje s četrdeset godina, novo istraživanje otkrilo je nešto posve iznenađujuće. U današnje vrijeme uživanje u životu počinje u sedamdesetim godinama, uključujući češće uživanje u seksu

Osobe koje imaju između 70 i 79 godina najčešće su bolje obrazovane, mudrije i sretnije te češće uživaju u seksu nego trideset godina prije. Studija koja je istraživala zdravlje i dobrobit umirovljenika tvrdi da mnoge umirovljenike inspiriraju glamurozni vršnjaci poput 73-godišnje Jane Fonde i 78-godišnje Joan Collins.

Znanstvenici, nakon provedenih testova inteligencije, tvrde da su današnji sedamdesetogodišnjaci pametniji zahvaljujući boljem školovanju, piše The Times of India.

Istraživanjem je otkriveno da je i seksualna aktivnost umirovljenika porasla, i to ne samo njezina učestalost, već i kvaliteta. Znanstvenici smatraju da su seksualni odnosi u porastu zahvaljujući manjem broju muškaraca s problemom impotencije te većem brojem razvoda koji potiču nove veze.

Ingmar Skoog, voditelj istraživanja koje je provelo švedsko sveučilište Göteborg, kaže: 'Današnji sedamdesetogodišnjaci su generacija rock and rolla, rođeni tridesetih i četrdesetih godina prošloga stoljeća, i ne žele se pomiriti s klasičnim stilom umirovljeničkog života. Imati danas 75 godina je kao imati 55 godina prije trideset godina.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više