HUMOR KAO AFRODIZIJAK

Duhovit muškarac lakše će odvući ženu u krevet

01.04.2009 u 10:07

Bionic
Reading

Zahvaljujući humoru, muškarci mogu lakše odvući ženu u krevet. Naime, žene muškarce sa smislom za humor smatraju inteligentnijima, potvrdili su psiholozi

Novo istraživanje pokazuje da žene duhovite frajere smatraju pametnijim i iskrenijim od dosadnih tipova. Iako su studije pokazale da humor nije povezan s inteligencijom, znanstvenici vjeruju da ovo zadnje otkriće krije odgovor na vječno pitanje: zašto je ženama kod muškaraca važan smisao za humor?

Žene kod muškarca traže osobine prema kojima zaključuju hoće li muškarac biti sposoban brinuti za obitelj, vjeruju znanstvenici.  Da bi ocijenile privlačnost smisla za humor kandidata, 45 heteroseksualnih žena trebalo je pročitati kako ti muškarci sebe opisuju. Od njih 20, deset su ocijenile vrlo duhovitima, a drugih deset pomalo duhovitima.

Dalje, ispitane žene su trebale ocijeniti koliko su inteligentni i iskreni ti muškarci, te kolika je mogućnost da s njima razviju dugotrajnu vezu i prijateljski odnos. Rezultati su pokazali da muškarce koji se koriste smiješnim opisima žene smatraju inteligentnima i iskrenima.

Duhovite muškarce žene smatraju boljom prilikom za dugotrajne veze. Iako žene privlače duhoviti frajeri, psiholozi tvrde da isto pravilo privlačnosti ne vrijedi i kod muškaraca. Njima nije važno da je djevojka duhovita.

Kristofor McCartys sa Northumbrije, sveučilišta na kojem se provodilo ovo istraživanje, izjavio je: 'Brz pregled oglasa potvrđuje da žene od potencijalnog partnera najčešće traže smisao za humor, a naše istraživanje pokazuje zašto je tako. Rezultati su dokazali da je ženama humor indikator muške inteligencije. Inteligencija je vrlo poželjna kvaliteta jer je pametan čovjek sposobniji za brigu o potomstvu. Ipak, čuvajte se - neće upaliti baš sve fore. Otkrili smo da humor mora zbilja biti smiješan da vas se ocijeni inteligentnima.'