NOVČANIK VAŽNIJI OD TORZA

Žene ne zamjeraju debljinu bogatim muškarcima

10.10.2011 u 09:53

Bionic
Reading

Teško da nam je potrebno znanstveno istraživanje o tome da ženama ne smeta muška debljina ako je praćena još debljim novčanikom. Ali ipak, znanstvenici su izračunali formulu koja pokazuje koliki treba biti omjer kilograma i novčanika da ne bi ugrozio privlačnost

Profesor ekonomije s prestižnog njujorškog Sveučilišta Columbia Pierre-Andre Chiappori izračunao je formulu koja kaže: svakih 10 posto prekomjerne težine traži 2 posto veću plaću da bi muškarac ostao privlačan istom tipu žena.

Konkretno: zamislimo muškarca visine 180 centimetara i teškog 90 kilograma, koji zarađuje 100.000 dolara godišnje. Ako se udeblja 10 kilograma, plaća mu mora porasti 2000 dolara da bi žene zanemarile njegove novostečene kilograme. Osim ako je muškarcu OK to da se okreće za manje atraktivnim ženama, javlja američki tabloid New York Post.

Dobra je vijest da obrazovanije žene manje mare za višak kilograma kod muškaraca.

Istraživanje pokazuje da su pri odabiru partnera najvažniji kriteriji fizička atraktivnost i društveno-ekonomski položaj. Profesor Chiappori utvrdio je da su ostali čimbenici, kao što je duhovitost itd., znatno manje važni. Tako je istraživanje provedeno na 667 američkih parova potvrdilo poznatu istinu: u potrazi za partnerom, i muškarci i žene priklanjaju se vitkima i bogatima, a zaziru od debelih i siromašnih.

'Ipak, neupitna je činjenica da je lakše smršaviti nego zarađivati više novca ili dodatno obrazovati partnericu', zaključuje profesor Chiappori u izjavi New York Postu.