Ljubav i seks NAJPOPULARNIJI HITOVI

Seks prodaje sve, uključujući i glazbu

  • Autor: tportal.hr
  • 7.10.2011 11:58:50
  • 7.10.2011 10:15:18

Prema rezultatima novog istraživanja, ono što pjesme čini popularnima i prodaje albume nije ništa drugo nego seks. Proučavanjem Billboard ljestvica country, pop iR&B glazbe uočeno je da 92 posto pjesama koje se nalaze u top 10 najpopularnijih u svojim tekstovima sadrži barem jednu seksi poruku

Potaknuti nedavnim istraživanjem koje je otkrilo da su u romantičnim romanima najčešće korištene riječi ljubav, mladenka, muškarac i brak, istraživači sa Sveučilišta New York u Albanyju htjeli su vidjeti može li se ista paralela povući i s riječima u pjesmama. Tijekom istraživanja u pjesmama su tražili riječi poput udvaranje, seks, roditeljstvo i vjernost te teme povezane s kratkoročnim i dugoročnim seksualnim vezama.

Rezultati istraživanja pokazali su daupravo seks popularizira pjesme i prodaje albume. Tako je 92 posto pjesama koje su dospjele u top deset Billboard ljestivce sadržavalo upravo te izraze, a prosječan broj ponavljanja izraza koji aludiraju na seks je 10,49 puta.

'Let’s have some fun/This beat is sick/I want to take a ride on your disco stick' riječi su pjesme 'Love Game' slavne Lady Gage te savršeni primjer pjesme s temom kratkoročne seksualne veze. Pjesma 'Love Story' pjevačice Taylor Swift pravi je primjer obrađivanja teme predanosti i vjernosti, a riječi Akonove pjesme 'Sexy Chick' temelje se na temi promiskuiteta.

Premda je tema seksa raširena u pjesmama svih žanrova, poruke su drukčije – najpopularnije country pjesme obrađuju temu braka, roditeljstva i prekida veze, dok R&B pjesme obiluju seksipilom i erotikom. No, nemaju samo moderne pjesme naglasak na seks, tvrde istraživači, ista pojava uočena je i u opernim arijama unazad 400 godina, stoga bi se moglo reći da Akon i Puccini ipak imaju nešto zajedničko.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više