I ZADOVOLJ(E)NIJE

Žene su pustolovnije u krevetu od muškaraca!

07.10.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Žene su prirodno seksualno pustolovnije, a lakše im je i govoriti 'prljavo' tijekom seksa, otkriva najnovije istraživanje

Desetljećima se smatralo da žene manje uživaju u seksu jer su sramežljivije i zatvorenije. No najnovije istraživanje koje je provela internetska stranica K-Y's Good in Bed otkriva upravo suprotno! Žene će puno češće od muškaraca govoriti seksualne riječi, a vrlo otvoreno pričat će i o svojim seksualnim fantazijama.


Svi ispitanici u istraživanju rekli su da uživaju u seksu na svjetlu, vole nositi seksi rublje, prakticiraju seks na različitim mjestima i koriste lubrikante. Međutim, samo su žene izjavile da bi u seksu voljele otići i korak dalje.

Rezultati tog istraživanja iznenadili su mnoge. 'Već dugo vremena naše društvo etiketira žene kao puritanke koje suzdržavaju svoju seksualnost, a muškarci su ti koji su pustolovni. No ovo istraživanje je pokazalo da stvari stoje potpuno drugačije', istaknula je za Daily Mail voditeljica istraživanja Kristen Mark.

Inače, seksualna pustolovnost snažno je povezana sa seksualnim zadovoljstvom određene osobe. Već su i prijašnja istraživanja otkrila da seksualno otvorene osobe, koje su vrlo pustolovne u seksu, imaju kvalitetnije ljubavne veze.

Istraživanje je otkrilo i da žene s godinama prestaju glumiti orgazme. Dok su mlađe, rade to gotovo redovito, a s godinama žele vlastito zadovoljstvo pa postaju aktivnije u seksu i češće doživljavaju orgazme.