LJUBAV NA PRVOM MJESTU

Ženama u 30-im godinama veza je važnija od karijere

30.03.2009 u 10:08

Bionic
Reading

Žene koje se približavaju tridesetim godinama donedavno su bile ambiciozne i sve su podređivale karijeri, no prioriteti su se posljednjih nekoliko godina izgleda malo promijenili i ženama je veza danas na prvom mjestu

Pronalaženje pravog muškarca i zasnivanje obitelji je glavni prioritet za dvije trećine žena rođenih 1979, pokazalo je najnovije istraživanje britanskog izdanja magazina Elle, u kojem je sudjelovalo 1.800 žena. Čak 70 posto njih priznalo je da je trideseta godina pravo vrijeme da sređivanje privatnog života te da im je veza na prvom mjestu. Da zbilja razmišljaju ozbiljno, dokazuje i to što 80 posto žena smatra da je to idealno vrijeme za stupanje u brak.

Trećina žena smatra da će nakon tridesete biti manje privlačna, a isti postotak rekao je da ih ulazak u četvrto desetljeće užasava. Ipak, ne razmišljaju sve tako crno, jer svaka peta žena misli da je u toj dobi privlačnija suprotnom spolu.

U proteklom desetljeću ženama je prioritet bila karijera, zbog čega su mnoge žene prvo dijete rađale u kasnim tridesetim godinama i ranim četrdesetima.