ČUDNI PRIORITETI

Što je ženama važnije od ljubavi i seksa?

02.10.2011 u 15:44

Bionic
Reading

Žene misle o hrani više nego o seksu, a četvrtina ih vjeruje da su dijete važnije od veza

Žene više truda ulažu u provođenje dijete nego u vezu s partnerom, pokazalo je novo britansko istraživanje, što znači da više misle na hranu nego na seks, piše Daily Mail

Kompanija Atkins provela je ovo istraživanje na 1300 ispitanica i došli su do poraznih rezultata koji ukazu na to da su žene danas gotovo opsjednute svojim izgledom i kilogramima.

Za većinu žena najčešći razlog za držanje dijete je želja za postizanjem savršenog tijela za plažu, dok svaka sedma priznaje da su je na to natjerale okrutne šale na račun težine. Za četvrtinu njih držanje dijete je važnije od veze s partnerom i priznaju da veći napor ulažu u pokušaj skidanja kilograma nego u odnos s partnerom.

Isto tako, više od trećine ispitanica priznaje da češće misle o hrani i dijeti nego o partneru, a 54 posto ih kaže da češće misle o hrani nego o seksu.

Glavna nutricionistkinja u Atkinsu, Linda O'Byrne, kaže da provođenje dijete ne smije biti opsesija.

'To je kontraproduktivno i nezdravo. Zadnja stvar koju netko želi je da dijeta koju drži ima negativan učinak na njegov život. Osobe koje žele smršaviti trebaju se fokusirati na to da se zdravo hrane i da smanje unos šećera i prerađenih ugljikohidrata u organizam i da redovito vježbaju. To je, uz strpljenje, ključ gubitka kilograma, bez obzira na to koliko vi bili teški ili stari.'