Ljubav i seks NOVA PRAVILA IGRE

Koji su glavni razlozi za razvod braka

  • Autor: tportal.hr
  • 1.9.2011 7:25:06
  • 1.9.2011 7:25:06

Premda su izvanbračne afere i varanje partnerice ili partnera dugo smatrani najčešćim razlogom brojnih razvoda, pravila igre su se promijenila, tvrde odvjetnici specijalizirani za razvode

Rezultati studije koju je provelo nekoliko vodećih odvjetničkih tvrtki specijaliziranih za obiteljsko pravo pokazali su da je glavni razlog brojnih razvoda nestanak ljubavi između partnera, piše DailyMail.

Osim toga, odvjetnici su također uočili sve veći broj parova koji potpisuju predbračne ugovore, kao i veliki broj parova koji željeni razvod odgađaju i čekaju popravak trenutno loše ekonomske klime. Tako, na primjer, čekaju porast cijena nekretnina kako bi razvodom poboljšali svoju ekonomsku situaciju.

Istraživanje je isto tako pokazalo da čak trećina muškaraca prilikom procesa razvoda skriva imovinu kako je ne bi morala dijeliti s uskoro bivšom suprugom, a 94 posto odvjetnika izjavilo je da vjeruje da je u tri od deset slučajeva brakorazvodne parnice koje su vodili bilo skrivene imovine poput gotovine, imovine, štednje i dionica. Razlog tome je što u velikom broju slučajeva muškarac zarađuje više od žene, pa time ima i veći poticaj za skrivanje imovine.

Analizom u kojoj je sudjelovalo više od stotinu odvjetnika utvrđeno je da je, na godišnjoj razini, u oko 35 tisuća razvoda jedan od supružnika sakrivao imovinu, a anketa računovodstvene tvrtke Grant Thornton pokazala je da 48 posto ljudi skriva svoju imovinu pred sudovima i nadležnim institucijama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više