KVALITETA ŽIVOTA

Uz aktivan seksualni život sretnije starimo

29.08.2011 u 11:02

Bionic
Reading

Ljudi koji uživaju u aktivnom seksualnom životu imaju kvalitetniji život, zdraviji su i sretnije stare

Znanstvenicu su proveli istraživanje u sklopu kojega su proučavali seksualne živote žena u dobi od 60 do 89 godina. Otkrili su da su zdravije i sretnije one žene koje su u životu uživale u aktivnom seksualnom životu, piše Sydney Morning Herald.


Očekivano, seksualna aktivnost žena starije dobi bila je nešto slabijeg intenziteta, a 70 posto žena u šezdesetima izjavilo je da su imale aktivne seksualne živote u proteklih šest mjeseci. To isto izjavilo je i 57 posto žena u sedamdesetima te 31 posto žena u osamdesetim godinama. Većina ih je svoj seksualni život ocijenila zadovoljavajućim.

Profesor Wesley Thompson koji je vodio istraživanje, izjavio je za The Sydney Morning Herald da zadovoljstvo seksualnim životom ispitanih žena pozitivno utječe i na ostale aspekte njihovih života. Usto, kako je rekao, te žene sretnije stare.

U istraživanju je sudjelovalo 1.235 žena. Većina njih povezala je zadovoljstvo seksom s boljom kvalitetom života. Takav zaključak izveli su i znanstvenici koji smatraju da kvalitetan seksualni život u svakoj životnoj dobi pozitivno djeluje i na psihičko stanje čovjeka.