IPAK NE VOLE PLAVUŠE

Evo kako muškarci zamišljaju idealnu ženu

26.08.2011 u 10:21

Bionic
Reading

Iako se kaže da muškarci više vole plavuše, nova istraživanja pokazuju da ta izreka više ne vrijedi za moderne muškarce

Muškarci, ipak, ne vole plavuše: idealna žena im je brineta punije figure, kažu rezultati istraživanja koje citira Daily Mail

Više od 2000 muškaraca ispitano je na stranici Badoo da bi se utvrdilo koji su ženski atributi najprivlačniji suprotnom spolu. Rezultati su poražavajući za plavuše: 60 posto muškaraca izbralo bi radije smeđokosu ljepoticu umjesto rasne blondinke

Trećini ispitanih muškaraca smeđa je kosa najprivlačnija, 29 posto ih voli crnu garavu kosu, što znači da ukupno 60 posto muškaraca preferira žene tamnije kose. Plavuše su privlačne za 29,5 posto muškaraca, a crvenokose su prošle najlošije: samo 8 posto muškaraca smatra ih atraktivnima.

Sjajne vijesti dolaze i za žene koje se iscrpljuju dijetama: muškarci ne žele figure koje izgledaju kao modeli s modnih pista.

Većina muškaraca (38,8 posto) tražit će ženu koja nosi 'prosječan' konfekcijski broj od 40 do 44, a samo 10 posto će reći da su im savršene žene koje mogu ući u haljine od broja 36 do 38. Iako su časopisi puni mršavica, Britanci više vole zaobljene komade. Naime, žene s jakim oblinama, konfekcijskog broja 44 i 46 te više, na drugom su mjestu popularnosti.

Ipak, kad je riječ o boji očiju, tamne su oči izgubile pred plavookima. Čak 40 posto muškaraca reći će da im se sviđaju plave oči. Smeđe su na drugom mjestu sa 29,2 posto, a zelene su zaslužile 17,5 posto glasova.

Stranica Badoo provela je anketu i u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, SAD-u i Brazilu i ta su ispitivanja dala iznenađujuće rezultate. Samo su Francuzi rekli da su im privlačnije mršave žene, a među drugim su nacijama obline pobjeđivale mršavice. Ni u jednoj od zemalja plavuše nisu pobijedile žene tamnijih tonova kose.

'Časopisi su puni mršavih modela plave kose pa je lijepo vidjeti da muškarci, zapravo, više vole klasične tipove cura iz susjedstva', komentirali su rezultate ankete na stranici Badoo.

Idealna bi žena za Britance bila glumica Megan Fox, koja se sa svojom smeđom kosom i plavim očima uklapa u paradigmu savršene žene. Ne bi loše prošla ni Angelina Jolie, koja također ima ubojitu kombinaciju tamne kose i svijetlih očiju. Ipak, morala bi se malo udebljati: njezina jako vitka figura nije baš popularna kod Britanaca, zaključuje Daily Mail.