Ljubav i seks NE TREBA IM PUNO

Zašto se muškarci brže zaljubljuju?

  • Autor: tportal.hr
  • 17.8.2011 10:27:33
  • 17.8.2011 9:50:39

Osmijeh, parfem koji mu se sviđa ili pogled u pravom trenutku - samo je to potrebno većini muškaraca da bi znali koja je prava žena za njih

Nova istraživanja pokazuju da muškarci već nakon prvog izlaska mogu prepoznati ženu svog života, dok ženama treba pet susreta više. U provedenoj anketi svaki peti muškarac rekao je da se zaljubio na prvi pogled. Više od polovice bilo je zaljubljeno nakon jednog izlaska, a trećina ih je predala srce nakon tri čvenka.

Žene pak imaju drukčije rezultate. Na prvi pogled zaljubila se tek svaka deseta dama, a većina se zaljubila tek nakon šestog izlaska. Zbog ovih rezultata u vodu pada teorija da su žene zaljubljive prirode i da im muškarci zato stalno slamaju srca.

Znanstvenici misle da ova studija zapravo pokazuje da muškarci i žene imaju različitu definiciju zaljubljenosti i ljubavi. Ima i nekih sličnosti, pa tako, primjerice, i jedni i drugi smatraju da je prva prava ljubav bila ona koju su najteže preboljeli.

Profesor i psiholog Alexander Gordon misli da je do ovakvih rezultata došlo jer muškarci prvo stvari sagledavaju vrlo površno, a žene odmah razmišljaju o cijeloj situaciji i eventualnoj budućnosti. Dok muškarci gledaju izgled žene i važna im je fizička privlačnost, žene sagledavaju moguću vezu iz više kutova, razmišljaju o braku i djeci.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više