Ljubav i seks POTRAGA ZA LJUBAVI

Zašto se uspješne žene moraju natjecati za muškarce?

  • Autor: tportal.hr
  • 10.8.2011 7:16:28
  • 10.8.2011 7:00:00

Dok moderne žene posljednjih godina sve češće nižu uspjehe na području školovanja, obrazovanja i posla, stručnjaci tvrde da taj uspjeh loše utječe na njihov ljubavni život. Kako kažu, uspješne žene se sve češće moraju natjecati za željene partnere

Autori nove knjige 'Premarital Sex in America: How Young Americans Meet, Mate and Think About Marrying' tvrde da su kada se radi o vezama uspješne i visoko obrazovane žene suočene sa sve manjim brojem muškaraca koji im odgovaraju po razini obrazovanosti i financijskoj stabilnosti. Znanstvenici Mark Regnerus i Jeremy Uecker sa Sveučilišta Texas u Austinu svoj zaključak temelje na podacima iz četiriju nacionalnih anketa, kao i na dodatnim razgovorima s muškarcima i ženama u dobi između 18 i 23 godine.

'Stvorena je neravnoteža između muškaraca i žena. Tako u današnje vrijeme umjesto da se muškarci natječu za žene, one se moraju natjecati za muškarce', tvrde znanstvenici.

Znanstvenik Regnerus objašnjava da sve veća ekonomska i financijska neovisnost mladih žena utječe na njihov ljubavni život: 'Nije da se mlade obrazovane žene ne udaju, ustvari one imaju najveće izglede da se udaju i ostanu u braku. No kada pogledate današnje veze u cijelosti, više nego ikada žene imaju osjećaj da se natječu za muškarce.'

Tako kao primjer znanstvenici izdvajaju podatak da studente na američkim fakultetima danas čini čak 57 posto žena i 43 posto muškaraca, što predstavlja veliku promjenu i preokret u odnosu na stanje prije 30 ili 40 godina.

'Današnje žene se neprestano međusobno natječu za pažnju muškaraca, ne nužno da bi se udale jer im brak u tom trenutku nije krajnji cilj. Uz pretpostavku da ljude privlače osobe koje su na istoj razini obrazovanosti, potraga za stabilnom vezom postaje izazov jer je omjer među spolovima neuravnotežen', kažu znanstvenici.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više