ČAK I GLUMLJENI

Najbolje oružje za zavođenje je – osmijeh!

09.08.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Najvažnija stvar prilikom upoznavanja novog muškarca je osmijeh na licu, tvrde stručnjaci za ljubavne veze koji ističu da nema ničeg seksipilnijeg na ženi od osmijeha

Nije neuobičajen prizor vidjeti ženu kako žurno korača ulicom, s mobitelom na uhu i vrlo ozbiljnim izrazom lica. Osmijehu ni traga ni glasa, a baš je osmijeh taj koji najuspješnije zavodi muškarce. Naime, nekoliko američkih istraživanja provedenih u protekle tri godine pokazuje da muškarce najviše osvaja osmijeh, a tek potom pogled, pokreti i fizički izgled.


'Iznenađujuće je koliko je danas teško pronaći ženu s osmijehom na licu, a to je glavno oružje zavođenja. Žene dobiju priliku za upoznavanje novog muškarca, ali se pritom zaborave nasmijati. Same sebi štete', tvrdi dr. Rachel Dinero.

Dr. Dinero ipak ne krivi žene: 'Vrlo je teško biti veseo i nasmijan ako iza sebe imate pet propalih veza i slomljeno srce koje se ne oporavlja već godinama. No, čak i glumljeni osmijeh može pomoći, pa bi se žene oko toga trebale potruditi.'

Istraživanja pokazuju da mišići koji se pokreću tijekom glumljenog osmijeha šalju signale u mozak koji brzo reagira boljim raspoloženjem. A dobro raspoloženje i osmijeh na licu dobitna su kombinacija u igri zavođenja.

Uz sve to, ljudi s osmijehom na licu u prošlogodišnjem su istraživanju ocijenjeni ljepšima. Stoga, ako vam u posljednje vrijeme ne ide u ljubavi, nabacite barem glumljeni osmijeh na lice i stvari bi se mogle brzo popraviti.