IZGLED JE VAŽAN

Ženama seks sve više služi kao tjelovježba

28.07.2011 u 07:17

Bionic
Reading

Da je ženama itekako stalo do dobra izgleda, potvrđuje i najnovije istraživanje koje otkriva da će žene nakon napornog radnog dana pristati na seks ako misle da će im to pomoći u mršavljenju

U ovim kriznim vremenima žene si ne mogu baš priuštiti skupe teretane pa su kao zamjenu za tjelovježbu prihvatile seks. To je u

njihovoj percepciji, pokazuje istraživanje, jeftiniji oblik tjelovježbe.

Čak 76 posto žena u ispitivanju je izjavilo da bi se odlučile na noćni seks ako bi im to pomoglo da sagore pokoju kaloriju više. Dvije trećine priznalo je kako ne voli tjelovježbu te će se radije upustiti u seksualni odnos ili usisavanje kuće. Smatraju, naime, da te dvije aktivnosti sagorijevaju onoliko kalorija koliko bi ih sagorjele u teretani.

Informacije radi, tijekom polusatnog seksualnog odnosa sagorijeva se od 150 do 350 kalorija, ovisno o angažmanu. Otprilike toliko kalorija sagori se u 30 minuta kardio vježbi.

'Mi stalno sagorijevamo kalorije tijekom dana dok obavljamo svakodnevne aktivnosti. Možda bismo samo trebali biti svjesniji koje su to aktivnosti koje pomažu bržem mršavljenju pa onda njih prakticirati više', istaknuo je Darren Linnel iz Aspire drinksa, tvrtke koja je i provela istraživanje.