KAMPANJA BRITANSKE VLADE

Cure koje sa sobom nose kondome su više seksi

20.03.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Kampanja britanske vlade trebala je potaknuti djevojke na korištenje kondoma, ohrabrujući ih da to sredstvo zaštite od spolnih bolesti i neželjene trudnoće nose sa sobom. Međutim, kampanja je naišla na negativan odjek u javnosti, jer su je neki protumačili kao promicanje promiskuiteta

U kampanji se sugeriralo djevojkama u kasnim tinejdžerskim godinama i ranim 20-ima da muškarce privlače cure koje sa sobom nose kondome, objavio je Telegraph. 'Muškarci ne vole ništa više od cura koje znaju što žele', bio je jedan od savjeta u kampanji koju je ministarstvo zdravstva nazvalo 'Samopouzdanje s kondomima potiče seksipil'.

Tu je inicijativu pokrenula ministrica zdravstva Dawn Primarolo, a u noj se također savjetuje curama kako nagovoriti muškarca da koristi kondom. Neke od preporučenih fraza su: 'Ako ti budeš čist, ja ću biti prljava' i 'Pripremimo te na vožnju života'. Ženama se također pojašnjava da ih nitko neće smatrati lakima ako sa sobom nose kondome.

Novinarka britanskog Cosmopolitana Sarah Hedley, jedna od zagovornica kampanje, izjavila je: 'Nošenje kondoma navečer u izlazak bi trebala biti normalna stvar kao nošenje mobitela, ključeva i torbice. Nikad nije bilo bolje vrijeme za žene da budu samopouzdane s kondomom i da uživaju zdravom i aktivnom seksualnom životu'. Njezino mišljenje ne dijele pripadnici konzervativne struje jer smatraju da ova kampanja potiče djevojke da češće mijenjaju seksualne partnere.