A HTJELI BI REĆI...

Što vam muškarci najčešće prešućuju?

06.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Žene komuniciraju da bi se povezale, a muškarci da bi podijelili informaciju. On želi direktnu komunikaciju i nije baš uvijek raspoložen za to da vam bude rame za plakanje

Evo što vam vaš partner žarko želi reći, a prešućuje:

Jednostavno hvala bi pomoglo
Istraživanja pokazuju da sretni parovi daju komplimente jedni drugima. I dok vi očekujete da vam za kuhanje, čišćenje i ostale kućanske poslove kaže hvala ili bar primijeti koliko se trudite, i za njega vrijedi ista stvar. Komplimentom i zahvalom ćete mu pokazati da ga cijenite i podići mu ego.

Radije ću ti ponuditi konkretan savjet nego rame za plakanje
Kad frustrirani dođete s posla i partneru se žalite na nemogućeg šefa, on misli da vam treba ponuditi pomoć ili rješenje, a ne zna da samo trebate nekoga da vas sasluša. No on ustvari ne želi biti rame za plakanje i draže mu je kad mu se obratite s konkretnim problemom koji će sa zadovoljstvom riješiti.

Ako želiš da nešto popravim, reci mi kad treba biti gotovo
Žalite se već sedam dana jer čekate da vaš dragi popravi vrata noćnog ormarića. No on ni nakon petog prigovora nije popravio ono što ste mu rekli. On kaže da mu trebate reći točno vrijeme kad očekujete da kvar bude uklonjen. Navodno na svojoj listi popravaka imaju puno stvari pa ne znaju koja je prioritet. Drugi put kad zatražite da učini nešto za vas recite mu za koliko dana očekujete da posao bude gotov. Oni se zaklinju da će to biti napravljeno.

Reci mi konkretno što ti smeta
Vjerojatno se još od doba spiljskog čovjeka muškarci pitaju što je njihovim boljim polovicama i zašto su ljute. Umjesto da mu govorite 'dobro sam', želi da mu kažete 'ideš mi na živce' zbog toga i toga. Direktno, konkretno, brutalno istinito. Ne očekujte da oni znaju što vam je. Načekat ćete se. Umjesto da budete pasivno-agresivni, recite mu da vam je dignuo živac jer je odmah s vrata sjeo za računalo. 



Njemu je naporno stalno nešto analizirati
Molim te, ne pitaj me kako izgledaš u haljini, hlačama, u bilo čemu
Na to pitanje nikad nema pravog odgovora i muškarci su uvjereni da svađa može izbiti svakog trena. Isto vrijedi i za savjet kod kupnje odjeće. Pitate ih za mišljenje trebate li kupiti haljinu ili ne, a ustvari ste odluku već donijeli i tražite da je on potvrdi. Bar tako misle i voljeli bi da ih ne pitate o tome.

Ne moramo pričati cijelo vrijeme da bismo osjećali bliskost
Došli ste umorni s posla, odradili zajedničko popodne uz brigu oko djece i kad su napokon zaspali, imate malo mira za sebe. Sjednite pored njega i gledajte zajedno TV. I to je bliskost za muškarce, a ne nedostatak interesa, kako to žene interpretiraju. Oni ne moraju nužno komunicirati da bi se osjećali privrženo i blisko. Stisnite se uz njega i uživajte u filmu.

Želim da više želiš seks
Mislite da vaš dragi samo želi seks? Vaše ga odbijanje baca u mračna razmišljanja i propitivanje njegove sposobnosti zavođenja. On misli da nešto nije u redu s njim. On ne želi samo seks radi sebe, on želi zadovoljiti i vas.