MORSKI AFRODIZIJACI

Evo kako ćete rasplamsati strasti...

03.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Ljeto je već dobrano u tijeku, zavodnički manevri po plažama su se rasplamsali - treba li vam možda pomoć?

Osim što ljeto samo po sebi djeluje kao afrodizijak, mnoštvo je morskih plodova također pri ruci, a u neke od njih se stručnjaci, ali i amateri kunu da imaju afrodizijačka svojstva. Istina, sama pomisao na neke od njih će kod vas možda izazvati gađenje, ali sila ne pita…. Treba li vam pomoć, stisnut ćete zube i progutati štogod treba!

Očigledan primjer takvog morskog afrodizijaka su morski krastavci. Ne treba ih posebno predstavljati, to su svima dobro poznate ljigave životinjice s pješčanog morskog dna, a u mnogim ih dijelovima svijeta – poput Kine, Singapura, Australije, Malezije, Filipina, Indonezije i Japana – smatraju vrsnim afrodizijakom, što zbog njihovog falusnog izgleda, a što zbog toga jer su bogati mineralima.

Ne možete li se natjerati protjerati to kroz usta, možda su za vas prihvatljiviji morski ježevi koji se kao delikatesa, ali i kao učinkoviti afrodizijaci, serviraju kuhani ili prijesni u raznim dijelovima svijeta, poput Australije, Japana, Čilea, SAD-a, ali i Mediterana.

Na listi afrodizijačkih delikatesa koje bi kod našeg puka lako mogle izazvati skepsu nalazi se i morska trava, čije se određene vrste u Japanu, Kini i Indoneziji serviraju kao afrodizijaci. Niste li uvjereni u ista svojstva naših algi, uvijek možete kupiti zamrznute ili konzervirane morske trave iz Zemlje Izlazećeg Sunca.

Kamenice su poznat afrodizijak

Bez sumnje najpopularniji morski afrodizijak diljem svijeta su oštrige, morski puževi bogati mnogobrojnim mineralima, poput željeza, cinka i selena, ali i vitaminom B12.

Međutim, volite li živjeti opasno, ipak preporučujemo ribu četverozupku (poznatu i kao riba napuhača ili kuglakož, a možda vam je poznatiji engleski naziv blowfish). Ta je riba slavna ne samo po svojim afrodizijačkim svojstvima, već i po tome što u rukama pogrešnog šefa (kuhinje) postaje ubojito oružje. Omiljena je u Japanu, a našoj publici uglavnom poznata iz 'CSI-a' i sličnih serija. Uostalom, već i sama napetost u iščekivanju ishoda te konzumacije može vam dići adrenalin, a time i libido, čime ste postigli svoj cilj.

Želite li nešto manje radikalno, vjerojatno nema restorana diljem naše obale na čijem meniju nećete naći jastoga. Sve i da nisu afrodizijaci, ti bi skupi rakovi, koji asociraju na Jamesa Bonda, Aston Martina i martinije, postali to. Ujedno su bogat izvor natrija, cinka, magnezija, željeza, kalcija, kao i vitamina B i C. Uživajte, bar dok ne dobijete račun.

Alternativa su vam škampi. Nažalost, ni oni nisu dostupni onima s plićim džepovima, ali cijena im je uglavnom nešto pristupačnija od cijene jastoga. Bogati su proteinima i mineralima, pogotovo kalcijem i jodom, a uz malo mašte i servirate li ih u intimi svoga doma, njihova kliješta mogu vam poslužiti u raznim seksi igricama…