ŽENSKO TIJELO

Što više volite - dobre noge ili grudi?

15.07.2011 u 12:26

Bionic
Reading

Britanke imaju više povjerenja u svoje noge, a Amerikanke više na svom tijelu vole grudi, kažu rezultati novog istraživanja

Iako se za Amerikance stalno govori da imaju najviše problema s prekomjernom težinom, istraživanje je pokazalo da Amerikanke imaju više samopouzdanja i bolje mišljenje o svom tijelu od žena u Velikoj Britaniji.

Dok u Velikoj Britaniji samo deset posto žena kaže da se bez nelagode skida, u Americi je taj broj za pet posto viši. Studije je u obje zemlje radila tvrtka Mama Mio koja ima liniju proizvoda za njegu kože, a sudjelovalo je oko pet tisuća žena.

Koliko su Amerikanke pune samopouzdanja, govori i činjenica da ih čak 30 posto misli da izvrsno izgleda u bikiniju, a u Velikoj Britaniji taj je broj puno niži, 12 posto.

U prilog ovim rezultatima ide i mišljenje Britanki da imaju prevelik trbuščić iako je ta zona problematična većini žena, pa tako i Amerikankama. Žene u Americi očito su neopterećene kriterijima koje danas postavljaju mršave manekenke jer ih 35 posto misli da imaju lijepe grudi, a u Velikoj Britaniji tako misli samo 20 posto žena.

'Očekivali smo različite rezultate o tome što žene vole i ne vole na sebi, ali nismo mislili da će biti ovako podijeljene u doslovce dvije kategorije', rekla je Tanya Mackay u ime tvrtke Mama Mio i dodala da je samopouzdanje najvažnija komponenta u ljepoti žene.