SVAKAKO PROVJERITE

Koliko je vaš seksualni život normalan?

13.07.2011 u 14:48

Bionic
Reading

Seksate li se dovoljno? Znate li koliko se puta godišnje prosječna osoba poseksa? Koje poze preferira, o čemu mašta? Na ta i druga vruća pitanja odgovorili su ispitanici u anketi jednog poznatog proizvođača kondoma

Prema istraživanju poznate marke kondoma Trojan's, prosječni Amerikanac seksa se 120 puta godišnje ili 2,3 puta tjedno. No to je za 63 posto njih još uvijek premalo, budući da priželjkuju češću akciju.

Osim što su došli do prosječnog broja seksualnih odnosa u godini, anketa je otkrila i omiljene poze. Vjerovali ili ne, i muškarcima i ženama najdraža je poza - misionarska.

Iako muškarci u filmovima često govore da gotovo i nemaju seksualni život nakon što stupe u brak, u stvarnom životu situacija je nešto drugačija. Pokazalo se da su parovi koji su u braku daleko najzadovoljniji seksualnim životom. Međutim, samci se seksaju puno češće, oko 130 puta godišnje, dok oženjeni to rade 109 puta u godini.

Seks nije ograničen isključivo na spavaću sobu, barem ne na vlastitu. Na pitanje koje im je najuzbudljivije mjesto za seks, 48 posto ispitanika otkrilo je da to najviše vole raditi u automobilu, dok ih je 33 posto priznalo da im je ipak najdraži krevet - ali tuđi.

No to nije sve, jer rezultati pokazuju da svi mi sanjamo o većim i boljim mjestima za vruću akciju. Naime, 33 posto muškaraca priželjkuje seks u avionu, dok 26 posto žena sanja o seksu na plaži ili pored mora.

Muškarci su, očekivano, puno spremniji seksualno eksperimentirati nego žene, a nije novost da puno češće od žena kupuju kondome. No isto su tako spremniji diskutirati o svom seksualnom životu na Facebooku ili Twitteru od pripadnica ljepšeg spola.

Moderne tehnologije imaju velik utjecaj na današnji seksualni život, što potvrđuje podatak da je 19 posto ispitanika priznalo da šalje seksi SMS poruke, a jednak broj je uživao i u čarima cyber seksa, dok se 18 posto njih seksalo s nekim koga su upoznali na mreži svih mreža.