A ZAPRAVO MU SE NE SVIĐATE….

Evo zašto muškarci flertuju na radnom mjestu

13.07.2011 u 11:27

Bionic
Reading

Vjerojatno osmijeh svog kolege i bezbrižno čavrljanje uz aparat za vodu shvaćate kao kompliment. No možda ipak griješite. Naime, čini se da muškarci koji flertuju na radnom mjestu ne rade to jer ste im strahovito privlačni već zato što im je - dosadno

Znanstvenici sa Sveučilišta u Surreyju proveli su istraživanje na više od dvije stotine muškaraca i žena između 21 i 68 godina, a zanimalo ih je flertuju li na poslu. Također su trebali odgovoriti na pitanje koliko su zadovoljni svojim poslovima i koliko naporno rade, a rezultati su pokazali jasnu razliku među spolovima.

Žene koje su flertovale bile su jednako zadovoljne svojim poslom kao i one koje su sa svojim kolegama imale čisto poslovne odnose. Međutim, muškarci koji su flertovali bili su puno nezadovoljniji svojim radnim mjestima.

Voditelj istraživanja psiholog Chadi Moussa objasnio je dobivene rezultate: 'Prijašnja istraživanja pokazala su da flertuju zbog raznih razloga koji uključuju i podizanje razine samopouzdanja, zbog zabave ili ljubavi. Ako muškarci osjećaju nezadovoljstvo zbog posla koji rade, onda su skloniji flertu jer im to razbija dosadu. Iako flert može imati svojih dobrih strana, pojačano flertovanje na poslu može biti znak da ste nezadovoljni svojim poslom ili da vam je jednostavno strahovito dosadno.'

Psiholog Moussa međutim naglašava da njegova saznanja ne navode ničime na zaključak da su zaposlenici koji flertuju zadovoljniji ili da bolje rade.

Prijašnje istraživanje iz 2007. pokazalo je da bi zaposlene žene, da mogu birati, prije imale muškog šefa i da su spremne na flert kako bi izborile bolju poziciju. Isto je istraživanje pokazalo da žene na kolegice gledaju kao na konkurenciju te im je stoga draže raditi s muškarcima s kojima bi bez problema i flertovale ako bi to značilo da će na kraju biti po njihovu.